Brouwerijen

Kolpinghuis open van 13:00 - 01:00

Brouwerij & Proeverij d’n Drul is gevestigd in de voormalige Dorpssmederij, van oudsher een plek waar een oeroud ambacht werd uitgeoefend. Dat de dorpsbrouwerij daar haar intrek heeft genomen is een prachtige voortzetting van de ambachtelijke geschiedenis.

Wat begon als een hobby, is uitgegroeid tot serieuze business. De liefde voor speciaalbier is gebleven, het professioneel brouwen van volumes ervan is erbij gekomen.

Sgoer

Een donkere donderwolk met vlagen van drop en koffie. Stout van hart, blond in afdronk.
Cascadian Dark Ale 8,8%

Verrassend Blond

Zachte maar oh zo gevaarlijke lekkere blonde tripel. Granen en een honingzachte volle smaak. Fris zoete, blonde tripel.
Tripel 8,5%

Drulse Dubbel

Zuivere en klassiek gemaakte dubbel met een zoetje dat niet op je tong blijft plakken. Klassieke, karaktervolle Dubbel.
Dubbel 6,8%

Hey Hoppa Hoppa

Amerikaans gehopte IPA, met veel fruitige aroma’s en een stevige frisse hopsmaak. Blond en stevig fris.
American IPA 6%

Eloy

Zachte IPA met donkere tarwe & heel veel aroma’s en een zoet-bittertje, om lang van te genieten. Donker met zwarte tarwe.
Dark Wheat IPA 6,5%

’t Geheim v/d Smid

Volmoutige, donkerblonde ale met een vleugje citrus en een heel licht bittertje. Fris blond, beetje hoppig en maltig.
American Blond 6%

Brouwerij de Hemel is een brouwerij gevestigd in het 12e-eeuwse klooster de Commanderie van Sint Jan in Nijmegen. Hier brouwen en schenken wij met groot enthousiasme ons ambachtelijke bier en bovendien verwerken wij dit bier tot azijn en mosterd. In de distilleerderij worden ons bier en wijn verwerkt tot bierbrand, likeur en jenever.

Wij brouwen al sinds 1983, daarmee zijn we de oudste speciaalbier brouwerij in Nederland. De bieren zijn uitsluitend in Nijmegen en omgeving te krijgen. Hierdoor kunnen wij klein en onafhankelijk blijven. De basis van de bieren van De Hemel zijn Belgische stijlen, maar de laatste jaren experimenteren we ook veel met Britse en Amerikaanse stijlen. De bieren van Hemel zijn gemaakt om lekker door te kunnen drinken, dus geniet ervan!

Helse Engel

Lichte mout en aromatische Duitse hop maken van Helse Engel een tripel met een eigen karakter. Een stevig bier met een flinke bite, karakteristiek en toch toegankelijk. Met het rijke aroma van de fruitige huisgist van De Hemel.
Tripel 8%

Nieuw Ligt Grand Cru 2017

Volle & donkere gerstewijn, eens per jaar gebrouwen en gemaakt om lang te bewaren. Volle smaak van mout, hop, en kandijsuiker zorgen voor een verfijnd aroma en volle smaak. Beperkt beschikbaar, hou de aankondiging bij de bar in de gaten!
Gerijpte gerstewijn 12%

Gloeiende Gabriel

Ooit begonnen als een bier met glühweinkruiden dat warm gedronken zou kunnen worden (dat durfde overigens bijna niemand) is gloeiende Gabriël ons meestgevraagde seizoensbier geworden. Een donker winterbier met 7,5% alcohol en een niet te missen kruidige warmte van de glühwein kruiden. Het wordt eenmalig gebrouwen, net voor kerst.
Winterbier 7,5%

Mariken

Mout, hop en kruiden geven de zomerse smaak van dit  uitgesproken Nijmeegse bier. Vol genoeg, maar toch weer niet te zwaar voor het terras op een warme zomerdag! De basis is een klassiek blond bier. Op smaak gebracht met een geheim kruid waarvan men zegt dat je vrolijk wordt.
Blond 6,5%

Verlichte Engel

Verlichte Engel is een variant van Helse Engel welke in hogere sferen is geraakt door de toevoeging van 5 jaar op eikenhout gerijpte ANIMA Bierbrand. Omdat deze bierbrand gemaakt is van een distillaat van de bieren van De Hemel is dit en perfecte match van aroma’s en smaken. De stevige & licht zoete smaak van de tripel in combinatie met volle houttonen uit de bierbrand zorgen voor een exclusief en smaakvol bier.
Infused tripel 8,5%

Eind 2018 hebben drie vrienden de handen in één geslagen en zijn een brouwerij begonnen. Genaamd Hootch. Gevestigd in Oosterhout (Gld). De bieren zijn gebrouwen door en voor echte bierliefhebbers. Met als missie om jou de beste bieren te brengen die constant doorontwikkeld worden op basis van de nieuwste trends en ontwikkelingen.

Wij zetten ons de aankomende tijd in om jou kennis te laten maken met de meest uiteenlopende smaken.

Mr. Baboon

Een van oorsprong Belgisch bier, nu verrijkt door het koudhoppen van Amerikaanse hopsoorten en het toevoegen van koriander en sinaasappelschil. Het resultaat? Een extra frisse beleving van deze Saison!
Farmhouse Ale/Saison 6%

Darkness my old Friend

Een Dark Ale met een ware smaakexplosie: Darkness My Old Friend is geïnfuseerd met bourbonwhiskey en eikenhoutsnippers, wat voor een karakteristieke volle smaak zorgt waar Simon & Garfunkel ‘u’ tegen zeggen!
Dark Ale 8%

Monsieur Lion Benedictus

Een vertrouwde tripel in een nieuw jasje, hoppig door de toevoeging van Duitse en Amerikaanse hopsoorten. Monsieur Benedictus is een sterke dorstlesser met licht bittere afdronk.
Tripel 8%

Agent Porter

Agent Porter is een volmout bier met een volle, diepe smaak. Drink deze porter op 12 graden en beleef de complexe moutsamenstelling, extra op smaak gebracht met cacao en koffie.
Porter 9,5%

Sinds 2016 wordt bij Brouwerij Jeronimo volop bier gebrouwen. Sinds deze tijd is eigenaar, Jeroen van den Hoogen, druk bezig met het proberen en op de markt brengen van nieuwe brouwsels, zodat u kunt genieten van de lekkerste speciaalbieren uit Nijmegen.

Jeronimo is een jonge brouwerij die meerdere regionale bieren op de kaart wil zetten en hier steeds meer mensen gelukkig mee wil maken. Want Jeronimo wil niet alleen uw eerste hulp bij bier zijn, maar ook uw eerste hulp bij een gezellig avond!

Red Devil

Frisse IPA met een herkenbare citrus smaak.
Amerikaanse IPA 6,2%

Yellow Angel

Frisse maar ook lichtzure saison. Kruidige tinten.
Farmhouse Ale – Saison 5,2%

Twee wisselfusten/flessen

Kom naar de stand om te proeven wat er geëxperimenteerd is.

Tijdens het mengen van mout en water ontstaat een dikke “pap”, MANNENPAP!. Gebrouwen door mannen, maar zeker ook voor vrouwen!

Brouwerij Mannenpap wordt gerund door brouwers Jelmer ter Beek en Sjoerd Martens uit Nijmegen. Twee gepasioneerde brouwers met verschillende kwaliteiten. Waar de een zich bezig richt op het brouwen van de bieren zelf, houdt de ander zich bezig met de verkoop van hun bieren.

Fruitcake

Tropisch Fruitige, volle India pale ale met een licht bittere afdronk.
IPA 7%

Nectar (nieuw)

Sappige, fruitige I.P.A. met een aangenaam zacht mondgevoel. Fruitige tonen van citrusvruchten en een licht bittere afdronk.
Juicy IPA 5,8%

RastaBerry (nieuw)

Kettle sour bomvol framboos, aardbei en kers. Een zure, volle aanzet die gecompenseerd wordt door de grote hoeveelheid rood fruit.
Fruited Sour 5,6%

Blackout Madness (Nieuw)

Volle vette Russian Imperial stout. Complexe tonen van chocola, geroosterde mout en caramel.
Russian Imperial Stout 9,5%

Menage Sachh Trois (collab dutch bargain)

Lichtzure ketlle sour met de mout en hop karakteristieken van een NEIPA vergist met sacch trois gist. Dit zorgt voor een funky en fruitige afdronk.
Sour NEIPA 7%

Black Oxx

Volle vette Russian imperial stout. Zoetige chocolade en lichte salmiak aanzet, donkere duistere afdronk met geroosterde tonen.
Russian Imperial Stout 10,2%

Wij richten ons met Nevel vooral op de natuur van Nijmegen. Onze kruiden en fruit komen uit eigen omgeving en worden door onszelf geplukt.

We werken samen met lokale hop-, graan- en fruittelers, maar ook met organisaties als voedselbos Ketelbroek in Groesbeek en De Warmoes in Lent. We maken wilde bieren met een huisgist die door onszelf is gevangen in de natuur. Nevel staat voor bieren die niet schreeuwen, maar die veel te zeggen hebben. We kiezen liever voor een goede balans in ons bier dan voor extreme smaken die alle kanten op vliegen. Onze stijlen lopen uiteen van frisse, droge bieren in Belgisch blond stijl tot karaktervolle houtgerijpte, complexe bieren met zure toetsen.

Rijf

Rijf is een wilde saison, licht complex en goed doordrinkbaar. We hebben hem gebrouwen samen met het oudste café van Nijmegen, Cafe In De Blaauwe Hand. Als je nog geen wild bier kent is dit een goede om mee te beginnen.
Wilde spelt saison met Saaz 5,2%

Jubel

Het wijnachtige, donkere karakter van Jubel doet denken aan sherry of port. Jubel heeft 10 maanden gerijpt op verse fino sherry vaten waar nog een bodempje sherry in zat. Je proeft toetsen van macadamia, gedroogd fruit en mokka bovenop de malse zuren en bittere tannines.
Wild donker bier gerijpt op fino sherry vaten 6,2%

Zilt

Zilt heeft een interessant palet van smaken, want dit bier laat je het hele spectrum proeven: zoet, zout, zuur, bitter en umami. Uitdagend en toch doordrinkbaar. We hebben Zilt gebrouwen samen met restaurant The Green Rose in Arnhem.
Wild blond bier met kombu en Chinese kwee 5%

Rust

Rust heeft een zacht houtkarakter en een kalme, wijnachtige balans. In de afdronk proef je de Saaz dryhop, die samen met de hout-tannines voor een aards, bitter accent zorgt. Rust heeft 13 maanden op eikenhouten vat gelegen.
Houtgerijpt wild blond bier met Saaz 6%

Ven

Ven is een van onze meest intense bieren. Donker, diep en zuur, maar wel met de rustige Nevel balans. Toetsen van cacao, toffee, drop en rijpe braam. De lange houtrijping van 19 maanden geeft een mooie fruitigheid aan het bier.
Wild zwart bier gerijpt op bourbon vaten 5,4%

Oersoep is een brouwerij met een grote liefde voor droge, zure, hoppige en funky bieren. Creativiteit, ambacht en plezier zijn de kern van Oersoep.

Zeer klein begonnen in 2011 en sinds 2014 gelegen in de oude Honig fabriek vlak buiten het centrum van Nijmegen. Onze bieren zijn geïnspireerd door oude brouwmethodes en tradities, maar gemaakt met een eigen twist en liefde voor het experiment. We zijn de enige Nederlandse brouwerij die op grote schaal bier van spontane vergisting brouwt. We werken vaak samen met organisaties binnen kunst en cultuur. Ieder Oersoep etiket is een eigen kunstwerk, gemaakt door een getalenteerd ontwerper. We zijn volledig gecrowdfund en dus onafhankelijk. We hebben een eigen restaurant Stoom beer&food!

Chalet Rouge

Chalet Rouge is een donker verwarmend bier. De gist en framboos geven een pittig en fruitig aroma. Het smaakt naar frambozen, geroosterde mout en chocolade. Om langzaam van te genieten.
Donkere saison 8%

Sergeant Pepper

De vergisting en roze peperkorrels geven een droge en licht peperige smaak. Cascade geeft een aroma van sinaasappel en Tettnang versterkt de peper. Ons bekendste bier en ware dorstlesser!
Saison 7%

Hopfather

Fruitige hopexplosie met een laag alcoholpercentage en zachte bitter. De Mosaic, Simcoe en Cascade zorgen voor een krachtig aroma van ananas, mango en lychee. Een tropisch feest in een glas!
Session IPA 5%

Goatzilla

Samen met de Nieuw-Zeelandse Brouwerij The Yeastie Boys is dit monster Brett IPA gemaakt. Goatzilla heeft een balans tussen tropische hopsmaken en de sappige fruitige noten van de Brettanomyces gist.
Brett IPA 7%

Duister (Collab met Nevel Artisan Ales)

De ongrijpbare magie van spontane vergisting in een inktzwart, intens brouwsel. Dik en zilt, complex en zuur, de geest van laurier en rood fruit. In de afdronk vind je vanille en geroosterde noten, met ook een hint van koffie en balsamico. Het bier is op het vat vergist en heeft in totaal 13 maanden op vat gelegen.
Barrel aged Koelschip Imperial Stout, 10,5%

Cinderella

Onze lieve zacht zure prinses met een verfrissend, fruitig karakter. Een fijn blond bier vergist met fruitige New England gist en een Kettle Sour gevormd door onze huiscultuur Wild at Heart uit één van onze foeders.
Fruity Sour 5,5%

Colin en arnoud, buurmannen uit Berg en Dal, zijn begonnen in de serre bij Colin. Zoals dat gaat werd het snel meer en groter.

Hun inspiratie halen ze uit de mooie omgeving van Berg en Dal, al hun bieren zijn vernoemd naar de mooiste punten en herinneringen uit de omgeving. Zachte, mooie bieren met een regionaal karakter.

Grúúsbeks Yeti

Een spannend winterbier met sporen van bessen en granen. Gebrouwen met gerst-, tarwe- en rogge-mouten. In combinatie met de speciaal geselecteerde hoppen is dit winterbier mooi in balans.
Winterbier 9,2%

Duivelsburcht

Lekker stevige barley wine vol met donker fruit en de mooie smaak van stroop.
Barley Wine 9,4%

Bergbokken (Winnaar NBF - Wintereditie 2019)

Een zachte ietwat zoete dubbelbock, mooi donker met een smaak die doet denken aan koffie, cacao en donker fruit.
Doppelbock 8,8%

Het Uitzicht

De zoete, stevige smaak van een tripel gekleurd door de kardemom.
Tripel 7,8%

Tram IPA

Deze IPA is gebrouwen volgens een oud recept, zoals voor de Engelse koloniale troepen in India. Een stevig hop-aroma met een zachte afdronk. Met alleen maar klassieke Engelse hoppen en flink ge-dryhopt!
IPA 6,2%

Kabouterbok

Dit bier is een allemansvriend; voor elk seizoen geschikt en met zijn vleugje zwarte peper en citroengras een leuke afwisseling op de rest.
Amber 6,5%

Heerlijkheid

Als je genoeg hebt van alle zware complexe bieren, dan is de Heerlijkheid hét bier om even zorgeloos van te genieten. Een mooi blond bier voor elk moment.
Blond 5,4%

UWE Cider&Ales is opgericht in 2008 in Elst waar de Elstar-appel vandaan komt. We zijn begonnen met het aanleggen van een appelboomgaard met bittersweet-appels waarmee  je goed cider kunt maken. 

Nu, ruim 10 jaar later, maken we verschillende soorten appelciders en ook ales waar veel fruit en eigen geteelde hop in verwerkt is.  Onze sour ale: UWE Wild One is daar een voorbeeld van. Steeds meer van onze ingrediënten komen  uit ons voedselbos in park Lingezegen. Lokaal, onbespoten fruit en natuurlijke vergisting zijn belangrijke uitgangspunten voor ons.

UWE Wild One

Onze sour ale van gerste- en tarwemout is geboren als wort van brouwerij de Hemel. Daarna opgegroeid door spontane vergisting met appels en abrikozen. En tenslotte gerijpt op eikenhouten vaten.
Sour Ale 6,5%

UWE Heavy Apple

In deze droge appelcider van spontane vergisting proef je de optrekkende ochtendmist  in onze boomgaarden. Kruidig, aards en met spannende zuren.
Appelcider 7,5%

UWE Awesome Blossom

Deze frisse, halzoete appelcider maakt iedereen het hoofd gek met haar verleidelijke bloesem.
Appelcider 6%

UWE Mulled Cider

Deze warme en gekruide mulled cider is een hartverwarmende vriend in koude dagen. Ze maakt je vrolijk en laat je stralen.
Appelcider 6%

UWE Merm Mud

De donkere wort van brouwerij het  Vaghevuur is tergend langzaam spontaan vergist met ciderappels. Proef de verrassend fruitige smaak van rivierklei.
Dark Fruit Ale 6,5%

Sinds november 2017 hebben de brouwers van Waallicht officieel de handen ineen geslagen om een microbrouwerij op te zetten. Een kaal pand werd door de brouwers gedurende een half jaar klussen volledig voorzien van alle het nodige om van water heerlijk bier te maken. Dit houdt in dat een hoop systemen hier zelf uitgedacht en gebouwd zijn.

Alles heeft als doel om Nijmeegs bier te brouwen voor onze Nijmegenaren. Sommige bieren zijn bedoeld om heel toegankelijk te zijn. Een aantal bieren zijn vooral weggelegd voor de veteraan. Kom eens kijken of hier iets voor u bij zit.

Cervonaut

De Cervonaut is één van de toegankelijke bieren. Het heeft een lekker bittertje en een boeket aan hoparoma’s. Door toevoegingen van fruitige hopsoorten heeft dit bier een heerlijk karakter.
IPA 7,4%

Estus+1

Estus +1 is een amberkleurig, moutig zoet bier met een vleugje rooksmaak. De verwarmende eigenschappen van het bier komen het best tot hun recht rond een knisperend kampvuur.
Amber 7,8%

Chronos

Een double IPA kenmerkt zich aan een lekkere bitter met een moutig randje. Stijlgetrouw is de Chronos een flinkere jongen dan een reguliere IPA.
Double IPA 8%

Supermassive

Supermassive is een vol en donker bier gebrouwen met een hoge hoeveelheid haver. Een flinke dosis chocolade mout geeft dit bier zijn typische karakter.
Russian Imperial Stout 10,8%

Supermassive 2.0

Supermassive 2.0 is een vol en donker bier gebrouwen met een hoge hoeveelheid haver. Chocolade tonen komen terug door speciaal geselecteerde moutsoorten. Kokosnoot bij de lagering geeft dit bier zijn zachte smaak.
Russian Imperial Stout 10,8%

Nachtbraker

De nachtbraker is een bier geschikt voor de liefhebber en veteraan. Het is een vol en zwaar bier waar de karamelsmaak van afdruipt. Een goede afsluiter van de avond.
Gerstewijn 11,3%

Nachtbraker met rozijnen

De nachtbraker is een gerstewijn voor de veteraan. Dit bier is sterk alcoholisch, maar goed in balans door een hoge hoeveelheid
karameltonen. Voor extra complexiteit is bij de lagering een flinke dosis rozijnen toegevoegd.
Gerstewijn 12,7%

Waallicht Special #1

Dit bier is een special. We hebben een experiment gedaan met een hogere hoeveelheid caramouten en wat rookmout. Door de hogere hoeveelheid van genoemde moutsoorten is het een dikkere barley wine met een lekkere punch. Geniet ervan!
Gerstewijn 11,2%

Brouwerij Wijchense Schòne wordt gerund door twee enthousiaste bierbrouwers Paul Bier en Haike Toonen. Ze hebben van hun hobby een beroep gemaakt. Brouwerij Wijchense Schòne is gestart als huurbrouwerij.

Met behulp van crowdfunding is er voldoende geld bij elkaar gehaald om een eigen installatie aan te schaffen. In januari 2017 is het eerste brouwsel gemaakt in de nieuwe 500 liter installatie. Naast de productie van bier geeft Brouwerij Wijchense Schòne rondleidingen, proeverijen, lezingen voor horeca en bierbrouwworkshops. In september 2018 is het diploma internationaal biersommelier behaald. Brouwerij Wijchense Schòne kan de horeca ondersteunen bij het combineren van bier en spijs combinaties.

Blonde Dern

Het mooie van twee bieren komen samen in één. Een samensmelting van een weizen en een blond bier. Blond gekleurd bier met een klein beetje karamelmout een grote hoeveelheid tarwemout. Heeft de karakteristieke smaak van een weizen met het volle body van een blond bier.
Weizenbok 7,1%

Dukzat

Oranjekleurig bier met een complex kruidig smaakpallet. Dit zachte kruidige bier zal je doen verrassen door de mooie volle kruidige smaak van koriander, Curaçaose sinaasappelschil en komijn en haar zijde zachte karakter.
Blond/tripel 7%

Hittepetit

Verrassende combinatie tussen een dubbel en een IPA. Ondanks het hogere bitterheidsgehalte komt deze Indian Brown Ale toch niet zo bitter over als zij doet vermoeden. Het volle mondgevoel van de dubbel zorgt ervoor dat de bitterheid van de hop minder hard overkomt. De drie Amerikaanse hopsoorten, Cascade, Chinook en Liberty USA, zijn op 3 verschillende manieren toegevoegd, bitterhop, aromahop en koudhop. Koriander, zoethout en zoete sinaasappelschillen zorgen voor een complex kruidig karakter.
Indian Brown ale 7,1%

Wannekwats (Winnaar publieksprijs NBF - Wintereditie 2019)

Amberkleurige meergranen tripel met een rijke volmondige smaak. De maïs die in dit bier is verwerkt, geeft dit bier een zoete bourbonachtige smaak. De haver geeft het bier meer body en een stevig moutig karakter. Tel hier een flinke hoeveelheid alcohol en een pittige bitterheid bij op en je hebt een fantastisch bier die je veel smaak laat ervaren en je laat genieten.
Tripel 9%

Stachelen met ‘Bukske’

Stachelen is een oer oude Duits/Oostenrijkse biertraditie waar bij een gloeiend hete pook in het bier wordt gestoken. De rest suikers in het bier karamelliseren. Het schuim van het bier wordt warm, maar het bier blijft koud. Het is als of je iemand kust bij het aanraken van het warme schuim. Kussen met een Wijchense Schòne! Het is een unieke drink ervaring! Bukske is een kruidige herfstbok die niet overdreven zoet is.
Herfstbock 7,1%

Houje Wâ

Hele dikke porter. Stevig bier met een hoog alcoholpercentage en een goede bitterheid uit gebrande mout en hop. Het donkerbruine, bijna zwarte bier heeft tonen van koffie en pure chocolade. Het zorgt voor een ware smaakexplosie in je mond.
Porter 10%