Brouwerijen

Kolpinghuis open van 13:00 - 21:00

Bird Brewery brouwt bijzondere bieren voor een breed publiek. Kenmerkend is de balans in de bieren, waardoor de ingrediënten mooi naar voren komen en de bieren toegankelijk blijven voor een breed publiek bierliefhebbers.

Vorig jaar heeft Bird Brewery in samenwerking met 300 horecazaken ruim 50.000 bomen laten planten door Trees for the Future. Voor elke liter Bird die wordt geschonken in deze 300 Groene Nesten, wordt er namelijk 1 boom geplant! Ook tijdens dit festival geldt dat Bird Brewery een boom plant voor elke verkochte liter bier! Kom dus langs, drink een biertje en maak de wereld een stukje groener!

Apres Kievit

De Apres Kievit  is een donker, kruidig bier: perfect voor de koude winterdagen.
Winterbier 8,6%

Nog Eendje

Nog Eendje is een funky blond bier met karameltonen en frisse hoppen.
Funky Blond 6%

Nognietnaar Huismus

De Nognietnaar Huismus is een fruitige, licht gebrande American Brown vol karamel-, noten- en koffietonen.
American Brown 6,4%

Vink Heerlijk

Deze licht bittere, fruitige IPA is gebrouwen met heel veel roggemout. Het blonde bier heeft een volle body, mooie bitterheid en een geur vol tropisch fruit.
IPA 6,2%

Gebroeders Roodbaard is een 2 koppige Nano-brouwerij, waar met veel passie en creativiteit gebrouwen wordt. De gebroeders zijn zwagers van elkaar, dat is een ander mooi woord voor broeders.

Het is een echt familiebedrijf waarbij zij elkaar goed aanvullen. Giel is de (hoofd)brouwer, Eelco doet de cijfers en samen nemen zij de verkoop op zich. Hun vrouwen, kinderen en ouders helpen ook (waar mogelijk) mee in allerlei lagen van het bedrijf.

No.4 Barley wine

Een donkere barley wine gebrouwen met rozemarijn en jeneverbes voor een kruidige afdronk.
Barley Wine 11,1%

No.5 Tarweblond

Een licht fris blond biertje. Een heerlijke dorstlesser gebrouwen met sinaasappelschil voor een frisse afdronk.
Blond 6,6%

No.6 American IPA

Een IPA met een bloemig en fruitig karakter door de Amerikaanse hoppen die zijn gebruikt (Amarillo en Centennial).
American IPA 6,7%

No.8 Smoked Coffee Porter

Een diepdonkere porter gebrouwen met gerookte mout, kaneel en koffiebonen voor een pittige afdronk.
Porter 7,7%

No.9 DIPA

Een heerlijk bloemig en fruitig ruikende Double IPA. Gebrouwen met El Dorado, Citra en Mosaic en 14 gram per liter dryhop.
Double IPA 8,9%

No.14 Tonka Bonen Stout

Een stout gebrouwen met koffie bonen en vervolgens laten lageren op tonka en koffiebonen.
Russian Imperial Stout 10,4%

Hooglander Bier vat je bij de horens! Rasecht en innemend speciaalbier uit Aarle-Rixtel met een ruwe en krachtige uitstraling maar met een vriendelijke geaardheid. Grootgebracht in de brouwerij en klaar om de ‘weide’ wereld in te trekken. Een kudde op een missie. Uitgezonden naar de verre uithoeken van het land om het bierlandschap verrijken, Hooglander zet de hoeven in het zand!

Geboren en getogen uit de passie voor speciaalbier, brouwen en creatief design. Hooglander Bier ziet het levenslicht in 2015 en maakt sindsdien de eerste voorzichtige stapjes. Maar kleine kalfjes worden groot en de Hooglander kudde is sindsdien alsmaar gegroeid en gegroeid!

Hooglander DDH Double IPA

Dubbel gehopt voor een dubbele dosis fruitigheid. De Mosaic, El Dorado en Citra hoppen zorgen voor een tropisch en sappig geheel. De ananas, mango en citrus aroma’s spatten er vanaf.
Double IPA 8%

Hooglander Wit

Brutaal, ruig en buitengewoon. Een troebele verschijning met stralend tropisch hopboeket. De Amerikaanse invloeden, krachtige schuimkraag en fluwelen afdronk monden uit in een immense frisheid.
American Wheat Ale 5,8%

Bont Gezelschap: Van Haver Tot Gort

Kneden, rijzen en met mes en vork verorberen. Een machtige Meergranen Imperial Stout met gerst, rogge, tarwe, spelt en haver die je door en door wil leren kennen. (Collab met Van Moll)
Multi-grain Imperial Stout 10%

Uwe HoogGijt

Een samenwerking tussen Brouwerij De Natte Gijt en Hooglander Bier waar je U tegen zegt. Majestueus, groots en een kroon op de vriendschap! Meer dan zeven maanden gerijpt in Loch Lomond whiskyvaten uit de Schotse Hooglanden.
Barrel-aged Imperial Porter 10%

Hooglander India Pale Ale

Met karakter gehopt en gekenmerkt door een elegante en krachtige uitstraling. Aroma’s van tropisch fruit, een subtiel moutprofiel en een hopbittere afdronk vormen samen een innemend geheel.
English IPA 6,8%

Hooglander #01 Saison Vatgerijpt

Vier maanden gerijpt in duisternis, bier met een eigen wil. Friszurig, fruitig en met een tongstrelende droge afdronk van de Chardonnay druif.
Barrel-aged Saison (Chardonnay) 7,5%

KraftBier vertegenwoordigd het oude brouwersambacht in Tilburg. De stad telde ooit tientallen brouwerijen. Van simpele boerderijen met een eigen ketel tot commerciële megabrouwerijen (voor die tijd dan).

Met de geschiedenis onder de arm wordt Tilburg veroverd. Met oude en nieuwe recepten. Vergeten bieren in een modern jasje. Er wordt hard gewerkt om een mooie brouwerij neer te zetten. Nu nog klein, binnenkort met een mooie installatie waarmee we heel Tilburg van lekkere bieren kunnen voorzien.

Schôon Mèdje

Lekker licht, fruitig en bitter. Fruitigheid komt door het gebruik van o.a. Amerikaanse hoppen. Dit bier is gedryhopt met Citra hop.
Witte IPA 6,2%

Het Witte Kasteel

Een zeer volle en kruidige tripel. Speciaal gebrouwen voor Het Witte Kasteel in Loon op Zand. De kleine bitter maakt deze Tripel anders dan anderen.
Tripel 8%

Hoppakee

Frisfruitige pale ale, gebrouwen in samenwerking met kledingmerk Cheaque.
American Pale Ale 5,2%

Grôote Kwèèk

Een blondbier met een grote bek. Door de toevoeging van Tilburgse Lindehoning krijgt het bier een zachte, maar zeer volle smaak. De hop zorgt voor een bloemige toevoeging.
Sterke Blonde 7,9%

Spikmènneke

Een heerlijk vol donker bier gebrouwen met speculaaskruiden. Verwarmend voor de koude winterdagen.
Winterbier 8,2%

Goej Klèts

Dit bier viel dit jaar in de prijzen bij de uitreiking van het beste bockbier van Nederland. Editie 2019 is gebrouwen met vijf verschillende mout- en drie verschillende hopsoorten. De carobe zorgt voor het chocoladekarakter.
Herfstbier 6,6%

Rigtersbier uit Buurse bestaat dit jaar 5 jaar. We brouwen in eigen ketels onder de Buurse vlag traditionele stijlen zoals Blond, Tripel en Bock. Onder de Rigtersbier vlag brouwen we excentriekere bieren en experimenteren we meer. 

Buurse Blond

Gewoon heerlijk blond!
Blond 6,1%

Buurse Tripel

Gewoon heerlijk tripel!
Tripel 7,2%

Buurse Winterbier

Gewoon heerlijk winterbier!
Winter Ale 8,3%

Rigters APA

De Rigters APA is een heerlijk frisse doordrinkbare Pale Ale met uitsluitend Amerikaanse hoppen (Columbus, Centennial, Mosaic).
American Pale Ale 5,1%

Rigters Everybody Else Is Doing It, So Why Can’t We

So can we?
Coffee Stout 10%

Rigters Hoka No Min’NA

Heavy export stout, lagered for 6 months on Japanese Whiskey Barrels (fomerly Bourbon).
Export Stout Barrel Aged 12,5%

Rigters I Like Big Hops And I Cannot Lie

Dikke IPA met 6 hopsoorten.
American IPA 6,6%

Buurse Bock

Gewoon heerlijk bockbier.
Bockbier 7,2%

The Sisters Brewery team bestaat uit twee zussen, Annamijn en Josefien, samen met onze vader, Wilfran Beijeman. Samen hebben we een grote passie voor het brouwen van sterke ambachtelijke bieren en om ze te combineren met kunst.

We willen graag zeggen dat we een kunstwerk maken van de binnenkant en buitenkant van elke fles. Voor het perfecte eindresultaat werken we samen met (voornamelijk vrouwelijke) kunstenaars. Met onze labels vertegenwoordigen we de mens op al zijn verschillende manieren en in zijn puurste vorm.

De inspiratie voor de namen van onze bieren komt van onze achternaam; Beijeman. Alle namen van onze bieren hebben iets te maken met bijen en bijenteelt. Deze focus op bijen is ook te vinden in ons logo.

Waggle Dance

Een dry-hopped session IPA met fruitigte en aardse tonen. Hoppig, pittig en vol van kracht. Gemaakt met Nugget, Citra en Mosaic. En dry hopped met Citra en Mosaic.
Session IPA 4,4%

Smoker

Een lekkere Rauchbier met overduidelijke rooksmaak en licht zoete moutsmaak. Het heeft een zeer schone rokerigheid met aangename zoetheid en complexe smaken die afkomstig zijn van de mout.
Rauchbier 5,4%

Honey

Een zware blonde met citrustonen door de zest van citroen, sinaasappel en steranijs. De Honey is sterk en heeft een full body. De smaak is licht zoet en fris bitter.
Blond 7,9%

Bzzz

Stevige dubbelbock met aroma’s van zoethout, rozijnen, zoethout, vijgen en iets karamel. Mooie rood bruine kleur met beige schuimkraag.  Moutig van smaak met een mild bittere afdronk.
Doppelbock 8%

Yellow

Zachte Vanilla Milk Stout met 12 jaar op eikenhout gelagerde Oude Genever van Zuidam Distillers. Vanillestokjes hebben twee maanden in de Oude Genever getrokken en infused in de Milk Stout
Vanille Oude Genever Milk Stout 10,5%

Pchela

Mooi zwart bier met licht bruine Nitro schuim. Koffie smaak met licht zoete donkere chocolade. Keuze uit Framboos of Butterscotch smaak.
Russian Imperial Stout 11,5%

Strieper Craft Beer Company is opgericht in de zomer van 2016. Het is de enige speciaalbierbrouwerij uit Valkenswaard. Wij zijn full-time met ons vak bezig en verzorgen alle facetten zelf. Van het brouwen tot aan de verkoop. Ons doel is om bieren opnieuw uit te vinden. Dat doen wij aan de hand van onze Brewprints. Elke batch een nieuw avontuur.

The Amazing Single Hop IPA Galena Worship Gear

We brewed this beer with only one kind of hop for both bittering, aroma and flavour. The result is a pure, unadulterated IPA of glorious Galena hop. Full of bright juicy blackcurrant and grapefruit overtones on a spicey backing. Bow your head to Galena!
American IPA 6,2%

The Incredible Double Zen Boosting Chill Machine

This Belgian Dubbel is our tribute to all the visionaries and pioneers who build and brew stuff that makes the world just a little more awesome every day.
Dubbel 6,8%

Prototype No3 Coffee Bock

Experimental question: can we scare the hell out of IBU-craving hipsters by exchanging hops for coffee beans? The answer is this beautifully balanced coffee bock, slightly roasted with a deep rich taste of Munich malt and hints of chocolate and sweet malty caramel.
Coffe Bock 6,5%

The Uplifting Triple Decker Flying Apparatus

We’ve engineered this beer by taking the traditional Tripel ingredients and tweaking them into a bold flavoured wild ride of taste sensations. Take a sip and find out where our Tripel takes you.
Tripel 8,5%

Bont Gezelschap – Wie Stout Is Krijgt Lekkers

Collab met Puuro en JD Brewery. Alles gekregen van die beste Sint. Een stout zo donker, dik en zwaar. Vol choco, barley, kant en klaar.
Imperial Speculaas Stout 8,9%

Prototype No4 American Barleywine

Experimental question: can we brew a beer so strong and full-bodied we can even seduce wine-lovers with grains instead of grapes. The answer is this American Barleywine with a floral, earthy bitterness of Columbus, Chinook and Centennial hops. Gorgeously copper-colored, complex and chewy.
American Barleywine 11%

Barreltype No1 George Dickel Whisky BA Barleywine

Barrel aged versie van Prototype No4. 6 maanden gerijpt op een George Dickel Tennessee Whisky barrel.
Barrel Aged Barleywine 11%

Van Moll, gek op bier, daarom brouwen we het!

We openden in 2013 een brewpub, in het hart van onze stad, Eindhoven. Een eigen smaaklab, waar iedereen kan proeven. We proberen je te verrassen met nieuwe smaken. Een vaste core range aan bieren en een constant wisselend assortiment aan waanzinnige specials, die we ook vandaag weer bij ons hebben.

Grandeur

Een heerlijke quad, nog mooier geworden door het Cognac vat waar het bier op gelegen heeft!
Cognac Barrel Aged Quadrupel 10%

20/20 Vision

Onze eerste IPA van 2020 voor de eerste keer op een festival, met de hoppen Nelson Sauvin en Hallertau Blanc.
IPA 6,2%

Noisette

Hazelnut Stout 6%

Toewijding

Onze moderne blonde, met respect voor de tradities.
Belgian Style Blond 6,5%

Black & Tan

Best of both worlds, in the blend! Collab met Het Uiltje.
DIPA & Imperial Stout Blend 9,5%

Zardoz

Pale Ale + Blackcurrant & Beetroot. Collab met Wiper & True (UK).
Pale Ale 4,8%