Brouwerijen

Valkhofpark Nijmegen van 16:00 - 00:00

Beetles Beer

Het begon allemaal in onze kleine garagebrouwerij. Als goede wetenschappers droomden en steriliseerden we hop met een zelfgemaakte Radio-frequentie gestuurde droogmachine. Op een dag vloog een kever door de machine, die er vervolgens uitkwam als droog poeder.

Dit bracht ons op de gedachte om insecten voor menselijke consumptie te gaan drogen. Insecten opkweken en de juiste voeding toe te dienen om onze bierkruiding te realiseren was de achterliggende gedachte. Na dit te realiseren stuurden we alles op naar het laboratorium voor analyse. Hun conclusie: we hadden een explosie van proteïnen en vitaminen in handen. Het was de perfecte mix om een bier mee te brouwen! Ons Beetles-DNA was een feit en een geweldig bier was geboren.

Bij ons drink je geen nieuwe biersmaak, maar een nieuwe denkwijze. Deze kleine proteïnen- en vitaminebommetjes zullen een belangrijke rol gaan spelen in de voedselketen.

Ons bier zal de wereld niet verbeteren, maar het idee erachter is de mindset van de toekomst!

Beetles Beer Blond

Belgian Blond, 5,9%

Rijk van smaak: licht zoet, een beetje bitter met gehopte finesse, wat de perfecte balans geeft. Zijn relatief laag alcohol percentage helpt de smaken, de zintuigen stimuleren.

Beetles Beer IPA

IPA, 5,5%

Een echte IPA met een krachtige smaak van hop. Dankt zijn krachtige en toch subtiele smaak aan de rijke kruiding van insectenproteïne. Met recht een “zachte”  IPA met veel smaak!

Bird Brewery

Als snelgroeiende brouwerij geloven wij bij Bird Brewery dat we impact kunnen maken op de biermarkt. Dat doen we natuurlijk met onze prijswinnende bieren, maar ook door bewust om te gaan met de natuur. Samen met onze Groene Nesten hebben wij intussen 130.000+ bomen geplant en 11,3 miljoen liter drinkwater gedoneerd. Daar zijn wij best een beetje trots op.

Koekoeksbloem (Zomerspecial #1)

NEIPA, 6,2%

Een blonde, frisse NEIPA met een mooie basis van gerst, tarwe en haver. De hop geeft het bier een heerlijk zomers karakter. De Koekoeksbloem is de eerste van vier Zomerspecials die wij speciaal voor dit seizoen brouwen.

Ooievaarsbek (Zomerspecial #2)

Sour met Pink Guave, 5%

Een toegankelijk, friszuur bier met een heerlijke fruitigheid uit de pink guave. Het frisse karakter maakt het de ideale dorstlesser voor de warme dagen. De Ooieveaarsbek is de tweede  van vier Zomerspecials die wij speciaal voor dit seizoen brouwen.

Zwaanzinnig

Wit, 4,5%

Dit doordrinkbare witbier (4,5%) zit vol tarwemout, fruitige geuren en tropische hoppen. Laag alcoholisch en zeer verfrissend: perfect voor de warme dagen!

Nog Eendje

Funky Blond, 6%

Een blond, fruitige Funky Blond (6%) met karameltonen en frisse hoppen. Het eerste zonnetje nodigt uit om er eentje te drinken. En nog eendje? Nog eendje dan.

Non Alk

Non alc. White IPA, 0,3%

Deze Non Alk is fris, tropisch en smaakvol. De White IPA bevat bovendien slechts 0,3% alcohol: dat maakt het een bier om op elk moment te verschalken!

Brouwerij BBL

Brouwerij BBL is voortgevloeid uit liefde en passie voor bier en spijzen. Mooi speciaal bier zorgt voor gezelligheid en verbroedering van onze medemens. Brouwerij BBL brouwt voor iedereen die fan is van heerlijk bier en houdt van gezelligheid . Onze persoonlijke missie is het brouwen van bier dat net een tikkeltje anders is dan anders, maar zeker bier met een eigenzinnig karakter waar wij van houden en vooral te gek en smaakvol vinden.

BBL Blond

Blond, 6,2%

Een echt Belgisch blond bier, welke makkelijk wegdrinkt. Altijd een goed begin met dit bier.

BBL Tripel

Tripel, 7,9%

Een kruidige tripel, met een niet te hoog alcohol percentage. Hierdoor drinkt onze tripel verrassend makkelijk weg.

BBL Smash

IPA, 6,4%

Dryhopped Smash IPA met pale mout en Styrian Wolf hop.

BBL Weizen

Hefeweizen, 6,2%

Duitse weizen die heerlijk wegdrinkt in de zon.

BBL Cacao Stout

Imperial Stout, 12,1%

Imperial Stout met Biologische cacaobonen en een vleugje frambozen.

BBL Dipa

Double IPA, 8,1%

Double Dryhopped DIPA met Citra en Mosaic met Amerikaans waterprofiel.

Brouwerij De Hemel

Brouwerij de Hemel is de oudste speciaalbierbrouwerij van Nederland. Al sinds 1983 maken wij speciaalbier, inmiddels staat de tweede generatie brouwers aan de roerstok! In hartje Nijmegen brouwen wij ambachtelijke, toegankelijke en vooral hele lekker bieren. Naast bieren maken wij ook Bierazijn, Biermosterd en gedistilleerde dranken van ons bier.

De Hemel heeft altijd minimaal 9 vaste bieren en 3 wisselende specials beschikbaar. Veel klassieke Belgische stijlen, die lekker smaakvol en toegankelijk zijn voor elk type bierdrinker. Maar de brouwers van De Hemel halen inspiratie uit vele winstreken en hogere sferen, en brouwen daarmee ook regelmatig wat experimenteels en uitdagends voor de meer getrainde bierdrinker. Alles meteen te proeven in de brouwerij in het centrum van de stad!

Helse Engel

Tripel, 8%

Lichte mout en hop maken van Helse Engel een tripel met een eigen karakter.  Karakteristiek en toch toegankelijk, met het rijke aroma van rustig gegist bier.

Serafijn

Witbier, 5%

Gebrouwen met veel tarwemout voor een lichte kleur en smaak. Mild bitter door spaarzaam gebruik van hop. Gearomatiseerd met sinaasappelschil en korianderzaad voor de frisse kruidigheid die kenmerkend is voor een witbier.

Nieuw Ligt Grand Cru

Gerijpte Gerstewijn, 12%

Gerijpte Nieuw Ligt gerstewijn.

Meerdere jaargangen beschikbaar, maar in beperkte voorraad informeer bij de stand.

Specials!!!

Verschillende wisselende specials op de tap.

Kom langs bij de brouwerij om te kijken welke bieren we hebben.

Brouwerij 't IJ

Brouwerij ’t IJ brouwt al sinds 1985 eigenzinnig Amsterdams speciaalbier. Muzikant Kasper Peterson richtte het bedrijf op nadat hij kennis maakte met de Belgische bierstijlen. Als lid van de band Door Mekaar trad hij geregeld op in België en ontwikkelde hij een bovengemiddelde interesse in het bier van de Zuiderburen. Omdat soortgelijk speciaalbier in Nederland nog nauwelijks gebrouwen werd, besloot hij het zelf te gaan doen.

Brouwerij ’t IJ heeft twee vestigingen, waarvan die met het proeflokaal aan de Funenkade geopend is voor publiek. Het proeflokaal is iedere dag van 14.00 tot 20.00 uur geopend.

Onze bieren smaken op weinig plekken beter dan in onze proeflokalen. Kom bij Proeflokaal de Molen lekker onder die grote molen of in het badhuis zitten. Of vergaap je op het terras van Proeflokaal ’t Blauwe Theehuis met een goed glas bier in je hand aan het Vondelpark

IJWIT

Witbier, 6,5%

Een stevig witbier dat gevaarlijk lekker doordrinkt. IJwitis gebrouwen met tarwemout, citroen en korianderzaad. Hierdoor is het bier licht troebel en heerlijk fris van smaak.

PaasIJ

Voorjaarsbier, 7%

Ons vroege voorjaarsbier waarmee we elk jaar de lente inluiden. PaasIJis een donkerblond bier met een zachtkruidigesmaak en een frisse afdronk. Een IJ dat graag gevonden wordt. Nu vallen Pasen en pinksteren echt een keer op dezelfde dag 😉

Red IPA

Red IPA, 6%

Met recht een special te noemen, deze Red IPA. Door een overdaad aan hop toe te voegen hebben we een compromisloze IPA gemaakt: Sterke aroma’s van steenfruit en citrus, een strakke en bittere smaak met een subtiele hint van geroosterde mouten. Met haar dieprode gloed is ze niet te zwaar, wel heerlijk vol van smaak!

Grape Ale 82

Grape Ale, 6,5%

GrapeAle, een bierstijl waarin veel mogelijk is waarbij het draait om de druif. Tijdens het brouwen heb ik veel druivensap gebruikt voor ’n typisch zuurtje. De hop uit Nieuw-Zeeland knipoogt naar Sauvignon Blanc met haar aromaprofiel van witte wijn en lychee. De toetsen van tropisch fruit komen van zowel de hop als de gist. Een fijne combi van bitter en zuur.

Vrijwit

Alcoholarm Witbier, 0,5%

Een 0,5% witbier dat net zo lekker doordrinkt als de originele IJwit. Vrijwitis gebrouwen met citroen en korianderzaad voor een kruidige, frisse smaak.

Brouwerij Wijchense Schóne

In 2014 is Brouwerij Wijchense Schòne opgericht en gestart met het huurbrouwen van bier. Twee jaar later is met behulp van een crowdfunding het kapitaal voor een fysieke microbrouwerij verzameld. Bieren als Blonde Dern, Dukzat, Hittepetit en Houja Wa werden in Wijchen en omstreken steeds bekender.

Met de start van 2022 hebben Marijn van Kraaij, Pim Tromp en Lenn Janssen de brouwerij overgenomen. De drie enthousiastelingen zorgen voor een frisse wind en willen de brouwerij laten groeien. Ben je benieuwd naar het verhaal en de bieren? Kom dan gezellig proeven!

Blonde Dern

Blond, 7%

Een vrouw uit Wijchen en omstreken wordt ook wel een Dern genoemd. Deze Blonde Dern is letterlijk het zonnetje in huis. Een vol blond bier met elan en tevens de heerlijke jeugdige sprankelende frisheid van een weizenbier.

Dukzat

Tripel, 7%

Dukzat betekend enerzijds dat iemand ‘duk zat’, vaak dronken is. Anderzijds zegt de Wijchenaar die vaak overdrijft en/of sterke verhalen vertelt: “dat heb ik duk zat gedaan”, dat heb ik vaak genoeg gedaan. Dukzat is een mengelmoesje van culturen. De zachte en kruidige smaak zal je verrassen.

Hittepetit

Indian Brown Ale (IBA), 7%

Een bedrijvige pittige dame. Je moet haar met fluwelen handschoenen aanpakken. Uitermate geschikt voor mensen die van een uitdaging houden. Het is een donker bier met een zoete, pittige en ietwat bittere smaak.

Wanne Kwats

Tripel, 9%

Wanne Kwats is Wijchens voor ‘wat een onzin’. Als iemand sterke verhalen staat te verkondigen, dan zegt de Wijchenaar: “Wanne Kwats!” Door een variatie aan granen is het een volmondig, moutig, licht stroperig bier.

Houje Wa

Porter, 10%

Houje Wa zegt de Wijchenaar als hij na een avondje doorzakken in de kroeg weer naar huis toe gaat. Houje Wa is een stevige porter met tonen van pure chocolade, koffie en gedroogd fruit. Dit zeer donkere bier heeft zijn behoorlijke bitter uit de hop en gebrande mouten.

Brouwtoren

Het verhaal van Brouwtoren begint in 2012 in de woonkamer van 1 van de 4 brouwmeesters en het einde is nog lang niet in zicht. In 2014 brachten wij als huurbrouwer ons eerste bier op de markt en na een zeer succesvolle crowdfunding campagne brouwen wij sinds 2016 zelf onze bieren in onze eigen brouwerij aan de rand van Nijmegen. Op dit moment staat Brouwtoren aan de vooravond van een nieuw avontuur, waarbij we de sprong maken naar een grotere brouwerij, met ruimte voor rondleidingen en proeverijen, in het centrum van Nijmegen. Hou ons dus goed in de gaten op facebook.com/brouwtoren.

Brouwtoren, gebrouwen naar toekomstige traditie!

Wit

Witbier 5,2%

Dit is onze Wit. Een ongefilterd, fris, wit speciaalbier van hoge gisting. Onze best beoordeelde nieuwe smaak van 2020, ideaal voor de zomerdagen.

Amber

Kruidig Amber 7,0%

Dit is onze Amber. Een ongefilterd, kruidig, amberkleurig speciaalbier van hoge gisting. Amber is voor ons extra bijzonder: het is het allereerste bier dat we in 2014 op de markt brachten.

Zwaar Donker

Strong Dark Ale 9,2%

Dit is onze Zwaar Donker. Een ongefilterd, sterk, donker speciaalbier van hoge gisting met een smaakvolle kruiden- melange. In 2018 bekroond tot beste zwaar bier van Nijmegen.

Wisseltap

Hierin laten wij Nieuwe Smaken van Nijmegen proeven. Kom langs om te proeven wat we op de tap hebben.

DAVO

In 2012 gestart, inmiddels uitgegroeid tot een brouwerij met 4 eigen proeflokalen in Deventer, Arnhem, Zwolle en Twello. Met onze laatste toevoeging (Buitenpost Twello) richten wij ons helemaal op lokaal. Hier verbouwen wij o.a. de gerst die in onze bieren wordt gebruikt. Alle bieren kan je heel eenvoudig omschrijven: THREE PINT RULE! Lekker doordrinkbaar tot de laatste druppel.

Geniet ervan op dit mooie festival en als je in de buurt bent van een DAVO bar, ren naar binnen voor een glas vers uit de tank!

Surf Ale

Hoppy Blond, 6,4%

De absolute hardloper in ons brewpubs!

Road Trip

Tripel, 8,5%

Misschien wel de favoriet van onze brouwer!

Hang Out

Mellow IPA, 4,7%

Deze IPA wordt gebrouwen als een pils, maar dan ramvol Dry-hop!

Donskoi

RIS, 10,0%

Whisky en hout infused Russian Imperial Stout

Timber

Quadro, 8,5%

[NIEUW] Zachte Quadrupel van slechts 8,5% Licht zoet.

Hooglander Bier

Hooglander Bier vat je bij de horens!

Rasecht en innemend speciaalbier uit Aarle-Rixtel met een ruwe en krachtige uitstraling maar met een vriendelijke geaardheid. Grootgebracht in de brouwerij en klaar om de ‘weide’ wereld in te trekken. Een kudde op een missie. Uitgezonden naar de verre uithoeken van het land om het bierlandschap te verrijken, Hooglander zet de hoeven in het zand!

Hooglander IPA

India Pale Ale 6,8%

Met karakter gehopt en gekenmerkt door een elegante en krachtige uitstraling. Aroma’s van tropisch fruit, een subtiel moutprofiel en een hopbittere afdronk vormen samen een innemend geheel.

Hooglander Wit

American Wheat Ale 5,8%

Brutaal, ruig en buitengewoon. Een troebele verschijning met stralend tropisch hopboeket. De Amerikaanse invloeden, krachtige schuimkraag en fluwelen afdronk monden uit in een immense frisheid.

Hooglander Espresso Stout (zilveren medaille winnaar 2023)

Coffee Stout 8%

Intens en zijdezacht. De ‘koudgebrouwen’ koffie uit de bergen van Nepal zorgt voor een stortvloed aan koffiearoma’s met tonen van roodfruit en pure chocolade. Een samensmelting van twee werelden.

Hooglander #FadingMemories

Double NEIPA (New England IPA) 8,1%

Ontspan en laat je gedachten los. Dompel je onder in hoppigheid en maak plaats voor nieuwe herinneringen. Droom weg met een dubbele hoeveelheid Cryo Talus, Citra en Mosaic hoppen. Leef in het nu, doezel weg en laat je herinneringen vervagen.

Hooglander Saison

Saison 7,%

Sprankelend, verfrissend en intens gehopt, gebrouwen om dorst te lessen. De frisfruitige aroma’s, de milde bitterheid en de tongstrelende droge afdronk zijn uitstekend geschikt voor elk seizoen.

Hooglander #10 Imperial Stout Vatgerijpt (Ex. Sherry Whisky)

Barrel-aged, 10%

Zoet, donker, koffie, chocolade & drop. 12 maanden gerijpt in duisternis.

Hooglander #11 Imperial Stout Vatgerijpt (Speyside Single Malt)

Barrel-aged, 10%

Zoet, donker, koffie, chocolade & drop. 12 maanden gerijpt in duisternis.

Hooglander Hazy Pale Ale

Hazy Pale Ale 5,1%

Een mistige vertoning, gebrouwen voor doordrinkbaarheid! Volgeladen met Amerikaanse Citra en Australische Galaxy hoppen voor de meest frisse citrus, perzik en passievrucht aroma’s. Licht, sappig en romig, om meermaals van te genieten!

Hooglander Black IPA

Black IPA 7,1%

Niets is wat het lijkt. Zo donker als de nacht maar met een hoppige verborgenheid. Een pikzwart canvas waar de Sabro & El Dorado hoppen vanaf spatten. Twee werelden komen samen en vormen een balans van steenfruit, kokos en geroosterde tonen.

Hooglander New England IPA #06

NEIPA 7,1%

Een intrigerende en mistige verschijning. De voorbijtrekkende tornado aan hoppigheid laat een tropisch hopboeket achter. Sappig, fruitig en intens. De Amerikaanse hoppen Sabro, Citra en Mosaic vormen een mélange van perzik, citrus en ananas aroma’s. Het fluweelzachte en romige mondgevoel maken de afdronk compleet.

Hooglander #05 Saison Vatgerijpt (Calvados)

Barrel-aged Saison 7,0%

17 maanden gerijpt in duisternis, bier met een eigen wil. Het 40 jaar oude Calvados vat uit Normandië laat zijn sporen achter. Fris, fruitig en complex met aroma’s van appelbloesem.

Marshmallow Milk Stout

Milk Stout, 7%

Donker, zoet met in het aroma geroosterde marshmallow. Krachtig en vol, ideaal voor naast het kampvuur.

Hootch

In 2018 is Hootch opgericht door een groep vrienden die elkaar kende van hun studie in Nijmegen. Het eerste bier werd uitgebracht en al snel smaakte dit naar meer.

Vanaf 2021 heeft Hootch eigen brouwketels en wordt er 600 liter bier per weer gebrouwd in hartje Tolkamer. In 2023 is daar ook het biermerk Rhine Brewing co. bij gekomen.

Hoppy Blond

Blond, 6,5%

Een fris en fruitig blond bier met een goudgele kleur en stevige witte schuimkraag. Typerend door de fruitige geuren en smaken dankzij de Amerikaanse hopsoorten.

Mr. Baboon

Farmhouse Ale, 6%

Een fris en kruidig blond bier met goudgele kleur en een stevige witte schuimkraag. Typerend door het frisse karakter, kruidige funky smaken door de bijzondere saison gist.

Rise and Shine

Smoked Lager, 5,8%

Deze van oorsprong Duitse biersoort is gebrouwen met turfgerookte mout. Dit zorgt voor het rokerige karakter. De rook is duidelijk in de geur te herkennen en subtiel in de smaak terug te vinden.

Lion Benedictus

Tripel, 8,5%

Een fijne tripel met een goudgele kleur en een stevige witte schuimkraag. Een fijne weg drinker met een subtiel zoet karakter. Een echte allemansvriend.

Grandma's 'hazelnoot' get together

Pastry Stout, 9,5%

Dit is een pastry stout zoals je hem wilt hebben. Zoet en rijk van smaak. We hebben gebruik gemaakt van uitsluitend natuurlijke aroma’s.

Sourisch serie #1

Witbier Sour, 5,4%

Dit is een sour zoals je hem wilt hebben. Fris, fruitig, zuur & rijk van smaak.

Multi Colored Leaves

Bokbier, 8%

Een lekker donker bokbier met een bruine schuimkraag en een subtiel zoete smaak door o.a. de toevoeging van zoethout & steranijs.

Underneath the mango tree we make boolooloop soon

NEIPA, 6,4%

Neem jezelf mee op tropische reis. Dit bier heeft zachte smaken en is laag in bitterheid. Een echte hopbom met maarliefst 16,5 gr/l aan koudhop. Met hopsoorten als mosaïc, centenial, citra & el dorado.

If you're not drinkin' then you're not playin'

Westcoast IPA, 6,7%

Een bittere volle IPA met een stevige witte schuimkraag. Met tonen van citrus, blauwe bes en mango. 15 gr/l koudhop. Met hopsoorten als: mosaïc, simcoe, citra & perle.

Mannenpap

Brouwerij Mannenpap is een Nijmeegse craftbeer brouwerij die ontstaan is 2016. Wij maken dikke ipa’s, Neipa’s, volle imperial stouts en ketlle sours geinspireerd op Amerikaanse craftbeer sector. Dit altijd in balans!

Nectar

Juicy IPA, 5,8%

Een heerlijk sappige, fruitige IPA met een aangenaam zacht mondgevoel, fruitige tonen van citrusvruchten en een licht bittere afdronk.

Fruitcake

IPA, 7,0%

Onze vaste waarde in het assortiment – Fruitcake bracht ons de smaak van succes en is nog altijd een favoriet op menig terras. Fruitcake is een zeer fruitige IPA met een licht bittere afdronk. Bevat vier Amerikaanse soorten hop.

B.O.M. (Black Out Madness)

Russian Imperial Stout, 9,5%

De Blackout Madness is een moddervette Russian Imperial Stout vol complexe tonen van chocola, geroosterde mout en karamel

Black Oxx

Russian Imperial Stout, 10,2%

Onze Russian Imperial Stout is al jaren favoriet bij liefhebbers van het complexere werk. Zoetige chocolade- en lichte salmiak-aanzet gevolgd door een donkere en duistere afdronk met geroosterde tonen.

Big Bang #6

Double IPA, 7,8%

Onze “Big Bang” Serie is de creatieve vrijplaats op IPA gebied – een plek waar we volop kunnen experimenteren met hoppen, mouten, gisten en technieken.

Editie #6 is een Double Dryhopped DIPA met een stevig moutige basis met tonen van citrus, tropische vruchten, bessen en bubblegum van de CASCADE, CITRA en SIMCOE.

Sour Power - Mango

Mango Sour, 5,9%

Deze Sour Power zit bomvol echte Mango, Abrikoos en Perzik. De hazy knalgele kleur van het bier doet denken aan de warme zomerzon, terwijl de vriendelijke zuurheid verfrissend dorstlessend is!

Back on Track: Again

New England IPA, 6%

Na het succes van de eerste Back on Track kon editie niet uitblijven. Meer fruit, meer haze, meer alles! Barstensvol Perzik en Abrikoos. Wat zorgt voor een geweldig doordrinkbare en smaakvolle NEIPA met een fris fruitzuurtje.

Rastaberry

Fruited Sour, 5,6%

Een Kettle Sour bomvol framboos, aardbei en kers. Een lichtzure, volle aanzet die gecompenseerd wordt door de grote hoeveelheid rood fruit.

Guilty Papi Porter

Coffee Porter, 7,4%

De Guilty Papi Porter is de eerste collab tussen Brouwerij Mannenpap en de Guilty Monkey Brewery. Hij swingt de pan uit met zijn smaken van koffie, chocolade, mokka en kersen. Een lekkere dikke porter om te genieten van de donkere dagen van het jaar! Kusje, knuffel Mannenpap en Guilty Monkey!

Barrel Aged Wissel

Verschillende wisselende Barrel Aged bieren zullen we hier voorbij laten komen. Kom regelmatig langs om iets nieuws te proeven.

Nevel Wild Ales

Wij richten ons met ons bier vooral op de natuur in en rond Nijmegen.

We plukken kruiden in het wild en werken samen met een voedselbos in Groesbeek. Hier oogsten we wat er op dat moment beschikbaar is, zoals bessen, boombast of berenklauw. Daarnaast werken we samen met lokale biologische en biodynamische telers, maar ook met organisaties als Co-Bomen, die een aantal verwaarloosde boomgaarden heeft opgeknapt vlakbij de brouwerij waar wij zelf onze kersen en mirabellen plukken. Een deel van ons graan komt van een lokale natuurakker waar oude rassen worden geteeld. Een deel van onze hop komt van een lokale hopteler met wie wij samenwerken sinds hun eerste oogst. We maken wilde bieren die genuanceerd en subtiel zijn. We kiezen liever voor balans dan voor extreem uitgesproken smaken. Een groot deel van de bieren wordt op eikenhouten vaten gerijpt.

Alm

Wild Bier, 5,5%

Alm is een wild blond bier met zomeralsem, vergist met onze unieke wilde gistcultuur. Droog, bitter en kruidig.

Erve

Sour IPA, 6,5%

Erve is een wilde vergiste IPA met lokale Cascade hop en duurzame granen. Een bitter en hoppig bier, met een verfrissende zure afdronk.

Mijmer

BA wild bier met zwarte bes, 5,1%

Mijmer is een houtgerijpt wild bier met zwarte bessen en venkelzaad. Intense en complexe geuren door de lange rijping op houten vaten en de zwarte bessen.

Meander

BA wild bier met rabarber, 6,2%

Meader is in 2021 uitgeroepen tot Beste Bier van Nederland bij de Dutch Beer Challenge. Een wijnachtig zuur bier, dat 21 maanden op houten vaten heeft gerijpt. De toevoeging van rabarber en zwarte bessenblad maakt het uniek in Nederland.

Moes

BA wild bier met kiwi, 4,6%

Moes is een exclusieve release van enkel vat. Gebrouwen met Kiwi uit Lent. Een stevig zuur bier met een frisse geur van de kiwi en laag koolzuurgehalte.

Oedipus Brewing

Opgericht door vier vrienden en altijd bereid om te gaan waar onze fantasie en smaakpapillen ons heen brengen. Oedipus gaat over plezier, energie en de dingen net even anders doen. We maken fantasierijke bieren om aan de wereld te laten zien dat bier spannend, smakelijk en voor iedereen is.

Pais Tropical

IPA, 5%

Smaakvolle IPA met een tropische twist. De tropische fruit aroma’s van de hop ruik je al zonder je neus in het glas te hebben gestoken. De fruitigheid en romigheid worden versterkt door de New Englandgist. Tarwe en haver geven het bier een zacht mondgevoel en extra body.

Swingers

Gose, 4%

Deze dorstlesser met zure en zoute tonen doet ons denken aan zon, zee en het strand. We hebben extra Citrahop toegevoegd voor extra citrustonen. De citrustonen worden nog extra versterkt door de toegevoegde limoen-, citroen- en sinaasappelschillen. Verder is het bier maar 4% waardoor het extra doordrinkbaar is.

Remix

Kellerbier, 6%

Een moderne ongefilterde lager met een een subtiel floraal en kruidig hoparoma en een moutige body. We hebben dit bier hergist met een jong actief gistend bier. Dit proces heet kräusening. Het label is een funky remix aan grafische stijlen.

Mash

Blond, 5%

MASH, genoemd naar het klassieke punkfenomeen ‘moshing’, smaakt naar een klassieke Belgische blond, maar dan met een moderne interpretatie; fris, licht en vol citrusaroma’s met een romige afdronk.

Thai Thai

Tripel, 8%

We wilden een tripel maken met een spannende Thaise twist. Daarom hebben we citroengras, galanga, korianderzaad, rode peper en sinaasappelschil toegevoegd. Alle ingrediënten samen maken van dit bier een heerlijk kruidig bier met een wat hoger alcoholpercentage.

Schwung

Saison, 6%

Schwung is een Saison dat voortbouwt op het verleden om de toekomst te omarmen. Net als een traditionele Saison, is hij bedoeld om de dorst te lessen na een dag hard werken, of het nu op het veld is, op de haven of achter een laptop. Om de stijl up-to-date te houden, hebben we er wat ‘schwung’, oftewel mojo, aan toegevoegd door haver en rogge toe te voegen voor een rijk mondgevoel, en moderne Duitse hop voor citrusfruit en perenaroma’s.

Studio Oedipus No. 27 - Wild Microbe Ale

Wild Microbe Ale, 5%

In samenwerking met Micropia zijn we de dierentuin Artis in gegaan om micro-organismen te oogsten in de dierenverblijven. Deze hebben we getest in de brouwerij en de eerste winnende cultuur is afkomstig uit de bloementuin en bevat verscheidene gist- en bacteriesoorten die geschikt bleken te zijn om bier mee te brouwen. Het resultaat is een lichtzuur bier met duidelijk tonen van perzik met op de achtergrond peer en banaan.

Alice

Grape Ale, 7%

Iedereen heeft goede buren nodig. We hebben het geluk dat we er een hebben zoals Chateau Amsterdam. Ze gaven ons de druivenpulp van 2019 nadat ze niet één, niet twee, maar drie wijnen hadden gemaakt. We hebben elke druivensoort 15 maanden geweekt in een brett saison, alvorens het te blenden met vers bier. Alice beschikt over chardonnay-druiven en een droge saison.

Oersoep

Oersoep stond als een van de eerste brouwerijen aan de wieg van de craftbeer-revolutie in Nederland. Als oerstrijders hebben we Nederland overgoten met onze liefde voor dit bijzondere en smaakvolle product.

Craft bier brouwen is a way of life! Door te spelen, te onderzoeken en te ontdekken maken wij met simpele maar bijzondere ingredienten de meest unieke bieren. Stuk voor stuk met een eigenzinnig en kleurrijk karakter.

Maar strijden doe je niet alleen! Vanaf het begin zijn we zelfstandig. 100% van onze financiering is bijeengebracht door onszelf, vrienden en fans die in Oersoep geloven. De 800 eigenaren zijn dan ook het fundament van onze brouwerij en samen staan we voor een wereld vol overheerlijk craftbier.

Met de investering van onze eigenaren openen wij eind dit jaar ons brouwlab op het NYMA terrein. Het kloppend hart van onze organisatie waar je elke creatie voor het allereerste kan gaan proeven.

Met onze hightech 500 liter brouwinstallatie gaan we de meest experimentele bieren ontwikkelen. Een plek voor elke bierliefhebber!

Kiss me, Kiss me, Kiss me

5-Granen Tripel, 8,5%

Kiss me, kiss me, kiss me, is een kruidige en fruitige tripel om te zoenen! Het gebruik van vijf verschillende graansoorten geeft dit goudkleurige
bier een diepe, volle afdronk. De Tettnang hop geeft de zachte zoetheid een lekkere bittere tegenhanger. Een hartverwarmend bier!

Hopfather

IPA, 6%

De Hopfather wordt gebrouwen met grote hoeveelheden Mosaic, Simcoe en Cascade hoppen. Deze hoppen zorgen voor een aroma van sinaasappel, mango en lychee. We gebruiken deze hoppen op het laatste moment van het brouwproces; zo geven ze veel smaak af zonder overdreven bitter te zijn. Een tropisch feest in een glas!

Venus

Passionfruit, Mango, Peach Hazy IPA, 6%

De godin van de liefde! Een Hazy IPA die de liefde tussen brouwerij Oersoep en brouwerij Walhalla symboliseert.
Venus is niet alleen gevuld met combinaties van fruitige hopsoorten, maar ook met een sappige mix van mango, passievrucht en perzik. De hop, in combinatie met het fruit en een flinke dosis tarwe en haver, maken dit bier troebel en zeer verfrissend.

Freewheel

Witbier, 5%

Freewheel is een iconisch witbier ontwikkeld uit liefde voor wielrennen. Een klassiek, kruidig Belgisch witbier met een mooie droogheid en
citrusachtige fruitigheid. Het bier is lekker romig door het gebruik van tarwemout en haver. Dé ultieme dorstlesser na een lange fietstocht!

Kitty Cat

Hoppy Sour, 5,5%

Onze Kitty Cat is een speelse kat met een fris, fruitig en zachtzurig karakter! De toegevoegde Citra en Mosaic hoppen geven het bier de smaken van citroen en pompelmoes.

Kitty Cat bestaat uit een blend van een New England Ale en een Kettle Sour, verzuurd met onze huiscultuur Wild at Heart.

Laika

Russian Imperial Stout, 10%

Onze Russische ruimtehond Laika is een gebalanceerde Imperial Stout van 10%. Een diep zwart gekleurd bier met smaken van geroosterde mout, chocolade, zoute karamel en een vleugje vanille. Buitenaards lekker.

Señor Mango

Mango Radler, 0%

Señor Mango is een super fruitige en verfrissende 0.0% Radler. Met de tropische smaak van mango en hop blaast hij je de ring uit! Door gebruik te maken van melkzuurvergisting krijgt Señor Mango zijn dorstlessende en frisse karakter. Op het eind van het brouwproces voegen we een flinke hoeveelheid mango toe.

Dodgeball

Non-alcoholic IPA, 0,3%

Deze heerlijk verfrissende alcoholvrije IPA bevat een rijke blend van Cascade, Mosaic en Simcoe hoppen. Dit zorgt voor een knallend smaakpalet met veel citrustonen. De Maris Otter mout zorgt voor een volle smaak en geeft het bier een fris karakter. Deze alcoholvrije IPA bevat maximaal 0,3% alcohol.

Juicebox Hero Limited Edition: Cherry

Cherry Sour, 5,5%

Dit dieprode monster is het boegbeeld van onze liefde voor fijne fruitige sours. De mix tussen biergisten en melkzuurbacteriën maakt het bier fruitig en mooi zuur. De grote hoeveelheid krieken geven het bier een stevig aroma van zure kers en de zachte smaak van noten uit de pitten. De Loral hoppen versterken het zacht bittere rook fruit karakter.

The Sisters Brewery

The Sisters Brewery is vernoemt naar de twee zussen, Annamijn en Josefien, die samen met hun vader, Wilfran Beijeman de brouwerij zijn begonnen. Samen hebben we een grote passie voor het brouwen van sterke ambachtelijke bieren en om ze te combineren met kunst. We willen graag zeggen dat we een kunstwerk maken van de binnenkant en buitenkant van elke fles. Voor het perfecte eindresultaat werken we samen met (voornamelijk vrouwelijke) kunstenaars. Met onze labels vertegenwoordigen we de mens op al zijn verschillende manieren en in zijn puurste vorm.

De inspiratie voor de namen van onze bieren komt van onze achternaam; Beijeman. Alle namen van onze bieren hebben iets te maken met bijen en bijenteelt. Deze focus op bijen is ook te vinden in ons logo.

Osmia

Wild Ale met Zure Kersen en Vijgenblad, 5,6%

Wild Ale heeft 2 jaar op eiken vaten gelegen.

Honey

Blond, 7,4%

Belgische blonde met citroen- en sinaasappelschil.

Nectar Special

Barrel Aged Barleywine, 10,7%

Zachte Barleywine met een mooie balans van mout en hoppigheid. heeft 12 maanden op Bois Terroir Cognac VSOP vaten gelegen.

Bumblebee

Blond, 5,8%

Fris ongefilterd blond, bloemig, fruitig.

Brother Adam, Wilde Ale met Nederlandse Rode Natuurwijn

Grape Ale/Hybrid, 5,9%

85% Wild Ale, 15% Nederlandse Rode Natuurwijn. De Wild Ale heeft ongeveer 2 jaar en de wijn meer dan 4 jaar op eik gelegen.

Brother Adam, Imperial Porter (70%) met Nederlandse Rode Natuurwijn (30%)

Grape Ale/Hybrid, 10,5%

Porter gist en 2e vergisting met Brettanomyces, Barrel Aged op rode wijn vaten voor 9 maanden.

Hive

Wheat Ale, 5,3%

Frisse Ale met fruit en vanille tonen. Heerlijk verfrissend zomers tarwebier.

Apis

Tripel, 8,5%

Tripel met honing en grapefruit, licht zoet en vol. Honing komt van de bijenkorven rond de brouwerij.

Drone²

Imperial Porter, 8,5%

Lekkere volle porter. Zachte aroma’s van geroosterde mout, chocolade, karamel en koffie.

Worker Special

Barrel Aged Imperial Saison, 12,1%

Prikkelend zoet, overrijpe perziken, dadels, steenfruit en de rogge geeft een kruidige bloemige smaak, Barrel Aged voor 9 maanden op Sherry/ Macallan 1990 Whisky vaten waardoor een extra intense warme boozy smaak.

Osmia

Barrel Aged Wild Ale, 5,7%

Licht zuur met cognac tonen. Barrel Aged Wild Ale, heeft 2 jaar op Bois Terroir Cognac VSOP vaten gelegen.

Pchela

Russian Imperial Stout, 10,5%

Vol van smaak met Nitro schuim. Geroosterd mout, koffie, chocolade en donker fruit. Keuze uit Stroopwafel of Butterscotch Nitro schuim.

Black

Milk Stout, 10,5%

Vanille Zuidam Oude Genever Milk Stout. Madagaskar Vanillestokjes hebben op Zuidam 5 jaar Oude Genever gelegen, Deze Oude Genever is toegevoegd aan de Milk Stout.

UWE Cider&Ales

UWE Cider&Ales is opgericht in Elst waar de Elstar-appel vandaan komt. In 2008 zijn we begonnen met de aanleg van een boomgaard met rassen waarmee  je goed cider kunt maken. 

Nu, bijna 15 jaar later, maken we verschillende soorten appelciders, perencider en ook Ales waar veel fruit en eigen geteelde hop in verwerkt is.  Onze sour ale: UWE Wild One is daar een voorbeeld van. Steeds meer van onze ingrediënten komen uit ons voedselbos de Cidergaard in park Lingezegen. Sinds 2021 zijn we in omschakeling naar biologisch. Lokaal, onbespoten fruit en natuurlijke vergisting zijn belangrijke uitgangspunten voor ons.

UWE Awesome Blossom

Appelcider, 6,3%

Deze frisse, halfzoete appelcider maakt iedereen het hoofd gek met haar verleidelijke bloesem.

UWE Fear no Pear

Perencider, 6,5%

Bijna 15 jaar geleden importeerden we perenrassen uit Engeland waar je een goede perry (perencider) mee kan maken. Zie hier het resultaat, ontstaan uit een blend met Nederlandse perenrassen. Matig zoet, complex en met voldoende zuren.

UWE Malina

Appelcider, 5,8%

Deze frisse appelcider is boordevol gevuld met frambozen. met een mooie rode kleur en niet te zoete smaak is het een fruitige dorstlesser van jewelste.

UWE Wild One

Sour Ale, 6,8%

UWE Wild One is een zuur bier van spontane vergisting. Gemaakt met veel fruit. naast appels ook pruimen en kweepeer uit ons voedselbos in park Lingezegen. Het resultaat is een complexe en droge sour ale met een verrassende fruitigheid en spannende zuren.

UWE Heavy Apple

Appelcider, 6,8%

In deze droge appelcider van spontane vergisting proef je de optrekkende ochtendmist in onze boomgaarden. Kruidig, aards en met spannende zuren.

vande Streek bier

VandeStreek Bier is een onafhankelijke brouwerij uit Utrecht, opgericht in 2013 door de broers Sander en Ronald van de Streek. Hun passie voor bier begon tijdens hun studententijd, en ze besloten hun eigen brouwerij op te richten met als doel het brouwen van bier dat ze zelf graag zouden willen drinken.

De brouwerij staat bekend om zijn innovatieve en smaakvolle bieren, die worden gebrouwen met uitsluitend natuurlijke ingrediënten. Hun visie is om mensen te laten genieten van goed bier, terwijl ze tegelijkertijd duurzaamheid en verantwoordelijkheid hoog in het vaandel hebben staan.

Broeders

Tarwe Blond, 6%

Vier het leven met je broeders! Broederschap is waar bier om draait voor ons. Bier is een verbindende factor, een sociaal elixer, het ultieme genotsproduct. Broeders is een blond bier met 6% alcohol, gebrouwen met Duitse hoppen, een flinke lading tarwe én een Amerikaanse gist.

Hop Art

IPA (glutenvrij), 5%

Hop Art is een helder en bitter bier bomvol hop die citrustonen aan het bier geeft. Wij gebruiken in onze Hop Art de klassieke ‘C’ hoppen; Columbus voor de bitterheid, Cascade en Citra voor aroma en smaak. Hop Art IPA is daarom een frisse IPA met perzik en citroensmaak die volledig voortkomt uit de hop.

Turf 'n Surf

Tripel, 8,5%

In deze romige tripel komen land en zee op de achtergrond samen in je glas. De smaakmakers in dit bier zijn zout en turfgerookte mout. De rook en het zout werken in dit bier als smaakversterkers en benadrukken de volle smaak van de tripel. Van de eerste slok tot de laatste, blijft het bier je verbazen.

Hazy Weekend

New England IPA, 6,6%

Het weekend, een ultiem moment van rust, ontspanning en natuurlijk een goed glas bier. Hazy Weekend is een New England IPA waarbij we iedere batch dryhoppen met voor de helft Amarillo, en voor de andere helft een wisselende hop gebruiken. Hierdoor is het bier altijd verrassend en kan je nieuwe smaken blijven ontdekken.

Frisky

Everyday NEIPA, 4,4%

Een échte Everyday New England IPA met een alcoholpercentage van slechts 4,4%. Gebrouwen met drie verschillende mouten die het bier een volmondig gevoel geven en drie van onze favoriete hoppen: Sabro, Talus en Citra – die aroma’s van tropisch fruit en frisse citrus door je glas laten dansen. Doe eens lekker Frisky!

Cheers To The Next 10 Years

Double IPA, 8%

Wij bestaan 10 jaar en dat vieren we door te proosten op de toekomst! Cheers to the next 10 years is een Double IPA knalvol nieuwe hoptechnieken. Cheers to the next 10 years is gebrouwen met Phantasm, waardoor de zes verschillende hopsoorten uit je glas spatten en wat een explosie aan aroma en smaak oplevert.

Easy Squeezy

Lemon Myrtle Wit, 5%

Doe je zonnebril op, ga er lekker voor zitten en laat je meenemen in de frisse aroma’s en smaken van deze lemon myrtle wit. Easy Squeezy is gebrouwen met lemon myrtle of citroenmirte in het Nederlands. Dit is een kruid waarvan de blaadjes als smaakmaker gebruikt kunnen worden. Deze blaadjes zorgen voor een heerlijk fris citroen aroma in dit bier.

Mangomania

Mango Fruit Sour, 6%

Bij een kettle sour wordt het bier tijdens het brouwen verzuurd door toevoeging van lactobacillus – ofwel melkzuurbacteriën. Door de toevoeging van echte mango krijgt de zuurheid in het bier nog meer diepgang. Het uiteindelijk resultaat is een heerlijk verfrissend en fruitig bier waar je van kan blijven genieten!