Brouwerijen

Kolpinghuis open van 17:00 - 02:00

Brouwerij & Proeverij d’n Drul is gevestigd in de voormalige Dorpssmederij, van oudsher een plek waar een oeroud ambacht werd uitgeoefend. Dat de dorpsbrouwerij daar haar intrek heeft genomen is een prachtige voortzetting van de ambachtelijke geschiedenis.

Wat begon als een hobby, is uitgegroeid tot serieuze business. De liefde voor speciaalbier is gebleven, het professioneel brouwen van volumes ervan is erbij gekomen.

Sgoer

Een donkere donderwolk met vlagen van drop en koffie. Stout van hart, blond in afdronk.
Cascadian Dark Ale 8,8%

Verrassend Blond

Zachte maar oh zo gevaarlijke lekkere blonde tripel. Granen en een honingzachte volle smaak. Fris zoete, blonde tripel.
Tripel 8,5%

Drulse Dubbel

Zuivere en klassiek gemaakte dubbel met een zoetje dat niet op je tong blijft plakken. Klassieke, karaktervolle Dubbel.
Dubbel 6,8%

Hey Hoppa Hoppa

Amerikaans gehopte IPA, met veel fruitige aroma’s en een stevige frisse hopsmaak. Blond en stevig fris.
American IPA 6%

Eloy

Zachte IPA met donkere tarwe & heel veel aroma’s en een zoet-bittertje, om lang van te genieten. Donker met zwarte tarwe.
Dark Wheat IPA 6,5%

’t Geheim v/d Smid

Volmoutige, donkerblonde ale met een vleugje citrus en een heel licht bittertje. Fris blond, beetje hoppig en maltig.
American Blond 6%

Brouwerij de Hemel is een brouwerij gevestigd in het 12e-eeuwse klooster de Commanderie van Sint Jan in Nijmegen. Hier brouwen en schenken wij met groot enthousiasme ons ambachtelijke bier en bovendien verwerken wij dit bier tot azijn en mosterd. In de distilleerderij worden ons bier en wijn verwerkt tot bierbrand, likeur en jenever.

Wij brouwen al sinds 1983, daarmee zijn we de oudste speciaalbier brouwerij in Nederland. De bieren zijn uitsluitend in Nijmegen en omgeving te krijgen. Hierdoor kunnen wij klein en onafhankelijk blijven. De basis van de bieren van De Hemel zijn Belgische stijlen, maar de laatste jaren experimenteren we ook veel met Britse en Amerikaanse stijlen. De bieren van Hemel zijn gemaakt om lekker door te kunnen drinken, dus geniet ervan!

Helse Engel

Lichte mout en aromatische Duitse hop maken van Helse Engel een tripel met een eigen karakter. Een stevig bier met een flinke bite, karakteristiek en toch toegankelijk. Met het rijke aroma van de fruitige huisgist van De Hemel.
Tripel 8%

Nieuw Ligt Grand Cru 2017

Volle & donkere gerstewijn, eens per jaar gebrouwen en gemaakt om lang te bewaren. Volle smaak van mout, hop, en kandijsuiker zorgen voor een verfijnd aroma en volle smaak. Beperkt beschikbaar, hou de aankondiging bij de bar in de gaten!
Gerijpte gerstewijn 12%

Gloeiende Gabriel

Ooit begonnen als een bier met glühweinkruiden dat warm gedronken zou kunnen worden (dat durfde overigens bijna niemand) is gloeiende Gabriël ons meestgevraagde seizoensbier geworden. Een donker winterbier met 7,5% alcohol en een niet te missen kruidige warmte van de glühwein kruiden. Het wordt eenmalig gebrouwen, net voor kerst.
Winterbier 7,5%

Mariken

Mout, hop en kruiden geven de zomerse smaak van dit  uitgesproken Nijmeegse bier. Vol genoeg, maar toch weer niet te zwaar voor het terras op een warme zomerdag! De basis is een klassiek blond bier. Op smaak gebracht met een geheim kruid waarvan men zegt dat je vrolijk wordt.
Blond 6,5%

Verlichte Engel

Verlichte Engel is een variant van Helse Engel welke in hogere sferen is geraakt door de toevoeging van 5 jaar op eikenhout gerijpte ANIMA Bierbrand. Omdat deze bierbrand gemaakt is van een distillaat van de bieren van De Hemel is dit en perfecte match van aroma’s en smaken. De stevige & licht zoete smaak van de tripel in combinatie met volle houttonen uit de bierbrand zorgen voor een exclusief en smaakvol bier.
Infused tripel 8,5%

Tijdens het mengen van mout en water ontstaat een dikke “pap”, MANNENPAP!. Gebrouwen door mannen, maar zeker ook voor vrouwen!

Brouwerij Mannenpap wordt gerund door brouwers Jelmer ter Beek en Sjoerd Martens uit Nijmegen. Twee gepasioneerde brouwers met verschillende kwaliteiten. Waar de een zich bezig richt op het brouwen van de bieren zelf, houdt de ander zich bezig met de verkoop van hun bieren.

Fruitcake

Tropisch Fruitige, volle India pale ale met een licht bittere afdronk.
IPA 7%

Nectar (nieuw)

Sappige, fruitige I.P.A. met een aangenaam zacht mondgevoel. Fruitige tonen van citrusvruchten en een licht bittere afdronk.
Juicy IPA 5,8%

RastaBerry (nieuw)

Kettle sour bomvol framboos, aardbei en kers. Een zure, volle aanzet die gecompenseerd wordt door de grote hoeveelheid rood fruit.
Fruited Sour 5,6%

Blackout Madness (Nieuw)

Volle vette Russian Imperial stout. Complexe tonen van chocola, geroosterde mout en caramel.
Russian Imperial Stout 9,5%

Menage Sachh Trois (collab dutch bargain)

Lichtzure ketlle sour met de mout en hop karakteristieken van een NEIPA vergist met sacch trois gist. Dit zorgt voor een funky en fruitige afdronk.
Sour NEIPA 7%

Black Oxx

Volle vette Russian imperial stout. Zoetige chocolade en lichte salmiak aanzet, donkere duistere afdronk met geroosterde tonen.
Russian Imperial Stout 10,2%

Brouwerij de Brouwtoren

Het verhaal van Brouwtoren begint in 2012 in de woonkamer van 1 van de 4 brouwmeesters en het einde is nog lang niet in zicht. In 2014 brachten wij als huurbrouwer ons eerste bier op de markt en na een zeer succesvolle crowdfunding campagne brouwen wij sinds 2016 zelf onze bieren in onze eigen brouwerij aan de rand van Nijmegen.
Op dit moment staat Brouwtoren aan de vooravond van een nieuw avontuur, waarbij we de sprong maken naar een grotere brouwerij, met ruimte voor rondleidingen en proeverijen, in het centrum van Nijmegen.

Bier

Erg lekker
Winterbier 5%