De taplijst voor de volgende editie van de Nijmeegse Bierfeesten wordt hier bekend gemaakt…
Tripel cognac BA, 12%
Het is een op gebruikte cognacvaten gerijpte Kasteel Tripel. Het zoete aroma van druiven en de alcohol laten zich niet wegcijferen, naast de lichte wijnimpressies. Ook in de smaak komt dit duidelijk terug, met een neiging naar cognac. De alcohol vult de mondholte volledig en geeft een zalig warm gevoel dat lang blijft nazinderen.
Quadrupel BA, 10,5%
Gulden Draak Quadrupel wordt gelagerd in Calvados (een appelcider brandy) vaten gedurende 4 tot 6 maanden. De vaten geven een fruitige, zoete smaak aan het bier, met een licht zuurtje op de achtergrond, wat het erg verfrissend maakt.
Eisbock, 12%
In de geur tonen van donker fruit, banaan, karamel, kruidnagel, chocolade, rozijnen. De smaak is fruitig en zoet met een lichte bitterheid in de afdronk. De aanwezigheid van de alcohol wordt gevoeld in de afdronk.
Saison, 9,5%
Dit bier geeft intense aroma’s vrij van geel fruit (rijpe banaan), citrusvruchten (sinaasappel en citroen) en specerijen (kruidnagel). Deze aroma’s uiten zich in een rijk en complex mondgevoel met moutige tonen (geroosterde hazelnoot). Door het drooghoppen krijgt het bier een complex en kenmerkend aroma.