Organisatie

Vragen

Wij doen ons best om zo goed mogelijk alles te communiceren, maar daarbij is niet te voorkomen dat er nog vragen binnen komen. Op de pagina met veelgestelde vragen hebben wij er zo veel mogelijk goed proberen te antwoorden.

Geschiedenis

In 2009 is de samenwerking tussen Café Samson, De Mug, Opera en café de Deut begonnen om speciaalbier onder de aandacht te brengen. Inmiddels is dit uitgegroeid tot drie bierfestivals in het jaar en is Freddys’s beerkitchen toegevoegd aan de organisatorische cafés.

Het eerste festival stond in het teken van bokbier! Een van de eerste biersoorten die snel aan terrein won. Door middel van een kroegentocht op de eerste zondag van oktober konden er diverse bokbieren geproefd worden.

Omdat dit zo goed ontvangen werd kwam er al snel een tweede evenement bij tijdens Pinksteren. Dit keer werden de brouwers uitgenodigd. Want wie kan beter over bier vertellen dan de brouwers zelf? Bezoekers konden langs de brouwers om de verschillende bieren te proeven. Na een aantal jaren werd het Koningsplein te klein en zijn we naar het Valkhofpark verhuisd, waar het evenement nu voor de derde keer plaatst vindt.

Speciaalbier bleef terrein winnen en zeker in de winter ontstonden er mooie pareltjes. Zo ontstond het idee voor de Winterbier-editie. Tijdens dit evenement hebben we sinds 2018 een verkiezing van het Lekkerste bier van Nijmegen. Een professioneel panel proeft de bieren blind, waarna een oordeel geveld wordt. Naast deze prijs is er ook een publieksprijs te winnen voor de brouwers.

Naast speciaalbier is muziek een steeds belangrijkere rol gaan spelen op onze festivals. Van huiskamerconcerten tot Navarone als afsluiter; muziek is niet meer te missen tijdens onze evenementen.

Ook eten is een steeds grotere rol gaan spelen. Tijdens de Pinkster-editie hebben we een flink aanbod aan foodtrucks die voor heerlijke snacks en maaltijden zorgen.

Ondanks deze groei zijn wij het belangrijkste niet vergeten. En dat is en blijft de prachtige wereld van bier!

Nijmeegse Bierfeesten Pinksteren 2019

Goed doel

De Liedjesfabriek

De Nijmeegse Bierfeesten steunt dit jaar De Liedjesfabriek, als goed doel. Bij de Liedjesfabriek voelen zieke kinderen zich weer even beter.

Met hun mobiele studio zoeken ze kinderen op, aan hun bed. Samen schrijven ze een lied en nemen dit op. Ze maken er daarna ook nog een videoclip bij. Kinderen staan bij De Liedjesfabriek op een positieve manier in het middelpunt en krijgen een podium om hun verhaal te vertellen. De Liedjesfabriek zorgt voor een paar uur plezierige afleiding én een tastbare herinnering waar de kinderen apetrots op zijn: Hun eigen lied en videoclip!

Op dit moment is De Liedjesfabriek actief met liedjes schrijven in negen kinderziekenhuizen en in Villa Pardoes (een vakantieverblijf voor ernstig zieke kinderen). Daarbij bezoeken ze ook langdurige zieke kinderen thuis of op locatie met de Liedjesmobiel, een camper met studiofaciliteiten.

Maar de Liedjesfabriek heeft grote plannen om nog veel meer kinderen blij te maken met muziek. Want muziek is in veel gevallen het beste medicijn!