Organisatie

Vragen

Wij doen ons best om zo goed mogelijk alles te communiceren, maar daarbij is niet te voorkomen dat er nog vragen binnen komen. Op de pagina met veelgestelde vragen hebben wij er zo veel mogelijk goed proberen te antwoorden.

Geschiedenis

In 2009 is de samenwerking tussen Café Samson, De Mug, Opera en café de Deut begonnen om speciaalbier onder de aandacht te brengen. Inmiddels is dit uitgegroeid tot drie bierfestivals in het jaar en is Freddys’s beerkitchen toegevoegd aan de organisatorische cafés.

Het eerste festival stond in het teken van bokbier! Een van de eerste biersoorten die snel aan terrein won. Door middel van een kroegentocht op de eerste zondag van oktober konden er diverse bokbieren geproefd worden.

Omdat dit zo goed ontvangen werd kwam er al snel een tweede evenement bij tijdens Pinksteren. Dit keer werden de brouwers uitgenodigd. Want wie kan beter over bier vertellen dan de brouwers zelf? Bezoekers konden langs de brouwers om de verschillende bieren te proeven. Na een aantal jaren werd het Koningsplein te klein en zijn we naar het Valkhofpark verhuisd, waar het evenement nu voor de derde keer plaatst vindt.

Speciaalbier bleef terrein winnen en zeker in de winter ontstonden er mooie pareltjes. Zo ontstond het idee voor de Winterbier-editie. Tijdens dit evenement hebben we sinds 2018 een verkiezing van het Lekkerste bier van Nijmegen. Een professioneel panel proeft de bieren blind, waarna een oordeel geveld wordt. Naast deze prijs is er ook een publieksprijs te winnen voor de brouwers.

Naast speciaalbier is muziek een steeds belangrijkere rol gaan spelen op onze festivals. Van huiskamerconcerten tot Navarone als afsluiter; muziek is niet meer te missen tijdens onze evenementen.

Ook eten is een steeds grotere rol gaan spelen. Tijdens de Pinkster-editie hebben we een flink aanbod aan foodtrucks die voor heerlijke snacks en maaltijden zorgen.

Ondanks deze groei zijn wij het belangrijkste niet vergeten. En dat is en blijft de prachtige wereld van bier!

Nijmeegse Bierfeesten Pinksteren 2019

Goed doel

UNISOS

De Nijmeegse Bierfeesten steunen dit jaar UNISOS, als goed doel. 

UniSOS zet zich in voor kinderen met een beperking in en na crisissituaties. Na elke ramp of oorlog in de wereld wordt zo snel mogelijk financiële hulp en zorg opgestart.

Wil jij tijdens de Nijmeegse bierfeesten het goede doel steunen? Dat kan op verschillende manieren! Bijvoorbeeld door de borg van de proefglas te doneren of ter plekke bij de stand van UniSOS.