Brouwerijen

Valkhofpark Nijmegen van 16:00 - 00:00

Brouwerij 't IJ

Brouwerij ’t IJ brouwt al bier sinds 1985 en is daarmee één vd eerste speciaalbierbrouwerijen in Nederland. Gevestigd in een voormalig badhuis aan de Funenkade 7 in het centrum van Amsterdam. Hier wordt nog steeds gebrouwen. Sinds 2013 is er een 2e productielocatie bijgekomen, zo’n 800 meter verderop aan het Zeeburgerpad 55. Inmiddels heeft de brouwerij 15 soorten bier in het assortiment. De brouwerij heeft 2 proeflokalen: Proeflokaal De Molen naast de brouwerij aan de Funenkade en proeflokaal ’t Blauwe Theehuis midden in het Vondelpark.

IJWIT

Witbier, 6,5%

Gebrouwen sinds 2002. Inmiddels uitgegroeid tot het meest populaire bier van de brouwerij. De frisheid is te danken aan het gebruik van citroenen en korianderzaad.

't Gouden IJ

Blond, 6,8%

Lichtzoet met een subtiele kruidigheid. Een krachtig blond bier dat straalt in zijn eenvoud.

Calypso

Session IPA, 4,0%

Gebrouwen sinds 2018. Een laag alcoholische IPA gehopt met diverse hopsoorten. Met name de Amarillo -en Citra hop zorgen voor een fruitig karakter en uitstekende doordrinkbaarheid.

IPA

India Pale Ale, 6,5%

Gebrouwen sinds 2012. Een frisse India Pale Ale met een donkerblonde kleur en een stevig hopkarakter, gedryhopped met Cascade, Citra en Mosaic voor een uitgesproken bitterheid en fruitige aroma’s van grapefruit en bloemen.

Vrijwit

Alcoholarm Witbier, 0,5%

Gebrouwen sinds 2020. Een 0,5% witbier dat net zo lekker doordrinkt als de originele IJwit. Vrijwit is gebrouwen met citroen en korianderzaad voor een kruidige, frisse smaak.

Brouwerij 't Smakt

Brouwerij ’t Smakt is een nano-brouwerij, uit het gelijknamige dorp Smakt, welke sinds 2021 flink aan de weg timmert. Wat ontstaan is door een uit de hand gelopen hobby (Een brouwpakketje dat de brouwer van zijn vrouw had gekregen was de oorzaak…), is inmiddels uitgegroeid naar een serieuze bezigheid. Brouwerij ’t Smakt brouwt in eigen beheer, 100 Liter per week, wat neerkomt op ongeveer 4000 Liter netto per jaar. Er wordt enkel gebrouwen met natuurlijke ingrediënten en het natuurlijk proces krijgt zijn ruimte. Dit resulteert in smaakvolle, gedurfde, maar ook toegankelijke bieren die het ontdekken zeker waard zijn.

Nano-Tripel

Belgische Tripel, 7,5%

In deze Tripel vind je smaken terug van laurier, kruidnagel en citrus, met op de achtergrond moutige tonen van brood. In de afdronk is deze trippel droog en fris en komt de bitterheid meer naar voren. Gouden medaille behaalt tijdens de London Beer Competition 2024.

Donker Verlangen

Russian Imperial Stout, 9,5%

Deze Russian Imperial Stout is rijk aan smaken, vol, met chocolade- en koffietonen en een mooie balans. De afdronk is mooi en vol. Gouden medaille behaalt tijdens de London Beer Competition 2024.

Zomer in je Bol

French Saison, 6,0%

Een complex kruidige Saison met smaken van laurier en kruidnagel. Verder heeft deze Saison een bloemig karakter met citrusaccenten. Een complexe maar mooie verfrissende ervaring. Gouden medaille behaalt tijdens de London Beer Competition 2024.

Gewitnit

Witbier, 5,4%

Een moutig witbier met aroma’s en smaken van steenfruit en citrus. Dit witbier is gekoudhopt om tot die frisse smaken te komen. Zilveren medaille behaalt tijdens de London Beer Competition 2024.

't Smak(t) Puur(o)

Tarwebier/Weizen, 4,5%

Onze festival special van dit seizoen. Een collab van 2 Limburgse brouwerijen. Een fris en doordrinkbare Weizen. Met smaken van banaantjes, maar de frisse doordrinkbaarheid van een Witbier.

Lentebock 2024

Lentebock, 6,6%

Deze Lentebock is heerlijk verfrissend dankzij zijn bittere ondertoon. De vlierbloesem komt subtiel naar boven met smaken welke doen denken aan bloemen en honing.

Blond Genot

Blond, 6,5%

Ons Blond bier, gebrouwen op vraag van festivalbezoekers. Het is een complex blond bier geworden waar de smaken van vlierbloesem duidelijk naar voren komen. Smaken van honing en bloemen voeren de boventoon.

Brouwerij De Hemel

Brouwerij de Hemel voorziet Nijmegen en omstreken al bijna 30 jaar van ambachtelijk en lokaal gebrouwen speciaalbier. Daarmee zijn we de oudste speciaalbierbrouwerij van Nederland. De geschiedenis heeft ons gemaakt tot wat we nu zijn. Een kleinschalige, Nijmeegse brouwerij die staat voor smaakvolle bieren van hoge kwaliteit. Als een van de weinige kleinschalige bierbedrijven heeft Brouwerij de Hemel het volledige brouwproces van grondstof tot eindproduct in eigen hand. We brouwen smaakvolle bieren voor iedereen; van lichte, frisse dorstlessers tot zware, stevige klassiekers. Brouwerij de Hemel biedt zowel de beginnende als de gevorderde speciaalbierdrinker een heerlijk glas ambachtelijk en lokaal gebrouwen bier. Naast bier maken we ook eigenhandig onze Hemelse Biermosterd (op basis van Nieuw Ligt), Bierazijn en diverse eigen destillaten waaronder een Jenever, Gin, Bierbrand en diverse likeuren.

Eeuwige Jeugd

Blond, 5,5%

Heerlijk lichte en frisse dorstlesser. Geelblond van kleur, aangename bitterheid met fruitige aroma’s van citrus in de neus. Perfecte doordrinker voor elk moment!

Serafijn

Witbier, 5,0%

Licht en troebel van kleur dankzij een flinke dosis tarwemout die zorgt voor een verfrissende smaak. Kenmerkende, subtiele kruidigheid van gemalen korianderzaad en sinaasappelschillen. Zacht, kruidig en verfrissend van smaak, perfect voor een zonnige dag!

Helse Engel

Tripel, 8,0%

Lichte mout en hop maken van Helse Engel een tripel met een eigen karakter met pit. Karakteristiek en toch toegankelijk, met het rijke aroma van rustig gegist bier met onze eigen ‘Hemelgist’. Een klassieker onder de Nijmeegse lokale bieren!

Exclusieve NBF special

Session Blond, 4,5%

Smaakvol en verfrissend speciaalbier laag in alcohol. Met citrus en gember als smaakvolle aromaten en mild gehopt is dit een ultieme dorstlesser. Exclusief gebrouwen voor de Nijmeegse Bierfeesten, zomer in je glas!

Nieuw Ligt Grand Cru 2018 (!!)

Gerijpte Gerstewijn, 12,0%

Zeer gelimiteerde oplage, gebrouwen en gebotteld in 2018. Het bier heeft sindsdien een periode van rijping mogen doorstaan in de krochten van Brouwerij de Hemel. Krachtig, robuust en intens van smaak met warme tonen van rozijnen, karamel en cognac.

Moenen

Rookbier, 6,5%

Gebrouwen met onder andere een deel op beukenhout gerookte mout die het bier een uniek zachtrokerig aroma en smaak geeft. Zeer bijzonder en voor wie graag eens een heel andere smaak in bier wil proeven!

Wisseltap

Diversen!

Laat je verrassen! Houdt de borden in de gaten.

Brouwerij Der Verlanghe

Verlanghe. Dat is smachting. Dat moment net voor de genoegdoening. Dat moment dat het water je in de mond loopt voordat je die eerste slok over je lippen voelt gaan. Je mond zich vult met alles waar je smaakpapillen om schreeuwen. Zo’n gevoel dat je het verdiend hebt, zonder er echt iets voor te hoeven doen. Gewoon lekker. Lekker Verlanghe. 

Dat gevoel proberen we met al onze bieren te evenaren. Met 7 vrienden zijn we vanuit hobby en inkoopvoordeel begonnen met het brouwen van bier. Sinds 2018 doen we dat ook voor het publiek en prikkelen we zintuigen en slappe klets om een diversiteit aan smaken neer te zetten. Van gewoon lekker tot lekker exotisch of juist wulps, diep en bijzonder. Proef zelf maar!

Blond der Verlanghe

Blond, 6,2%

Verrukkelijk blond bier met een bite door de Amerikaanse hopsoorten. Laat de romige schuimkraag je lippen strelen en geniet zonder schaamte van elke slok die je slokdarm penetreert. Perfect moment om even te genieten van het leven!

Wet 'n Juicy

NEIPA, 7,0%

Al jouw zomerse gevoelens in één glas. Nat, lekker en sappig. Met deze NEIPA ga je zeker met een heerlijk gevoel naar huis. – Collab met ’t Veem, Eindhoven

Deftig Verlanghe

Double NEIPA, 8,6%

Zomers, fris en een tikkeltje arrogant. Scherp in de hop, compleet in beleving en toch welgemanierd van aard. Zo valt deze Double New England IPA je smaakpapillen aan. Wat wil je nog meer? – Collab met Deftige Aap, Helmond.

Trio der Verlanghe

Tripel, 8,0%

Heerlijk fris en ondeugend tegelijk brengt deze kruidige Trio je van twee kanten aan het twijfelen met wie jij naar huis gaat vanavond…

Duister der Verlanghe

Stout, 10%

Verhuld in de duisternis, liggen de meest spannende avonturen op de loer. Dit heerlijk donker romige goedje met cacao tonen glijdt er in als zoete koek. Durf jij deze Stout aan?

Eigenweiz der Verlanghe

Weizen, 5,4%

Weizheid komt met de jaren. Zeggen ze. Toch is onze eigen Weizen lekker vers van smaak, kort van stof en lang van afdronk. Zo hebben we hem graag in pacht. Zon op de knar, glimlach op de bakkus en goed bier in het vuistje.

Vat#1 der Verlanghe

Barrel Aged Stout, 10%

Zoenen is zilver. Een vat vol Verlanghe is goud. Gitzwart, rijpend, zich onderdompelend in het sterke genot van Amerikaanse Heaven Hill vaten. Doordrenkt van sterke verhalen, prikkelend op de tong en stimulerend voor een goed gesprek is dit het ultieme genot.

Vat #2 der Verlanghe

Barrel Aged Barley Wine, 14%

Wat in het vat zit, smaakt naar meer. Heulemaal vanuit de legendarische Buffalo Trace Distillery rijpten we het vat van deze spraakwaterval aan gruwelijk genot. Proeven is geloven.

Vat #3 der Verlanghe

Barrel Aged Milk Stout, 10%

Over smaak valt niet te twisten, maar met Vat #3 ga je dansen. Op de vulkaan of gewoon van geluk. Zet wel vooraf even je zonnebril op, anders pak je misschien teveel shine. Hoe zit het met jouw Portugese pasjes?

Brouwerij Florijn

Eens was ons pand van de hoge heren van de Nederlandsche Bank en was dit het financiële hart van onze stad. Nu is het pand van ons allemaal en heeft het plaats gemaakt voor een brouwerij. Nieuwsgierig naar wat er komen gaat, met bewondering voor wat er al is.
Bij Brouwerij Florijn worden bieren gebrouwen voor iedereen, voor de hele stad. Hier is het bier Nijmeegs en omarmen wij de brouwers van de stad.
Bier is ons kapitaal.

Witte Snip

Wit, 5,0%

Een zeer doordrinkbaar witbier, gebrouwen naar traditionele Belgische stijl. De toevoeging van gemalen korizanderzaad en 2 soorten citrus geven het bier een verfrissend en zacht kruidig karakter. Laat de zon maar schijnen!

Springstof

Lentebier, 6,2%

Diep goud van kleur met tropsich fruit in de neus door het gebruik van Amerikaanse en Australische hopsoorten. Van een licht zoete aanzet eindigt dit mooie bier met een aangenaam bittertje.

Hazy Bee

New England I.P.A., 5,5%

Hou je niet van bittere IPA’s? Geen probleem, onze Hazy Bee is verre van bitter! Troebel door het gebruik van zowel gerstemout als haver en tarwe. Het royale gebruik van Dry-hopping geven dit bier zijn fruitige karakter.

Tripel AAA

Tripel, 8%

Een wolfs in schaapskleren. Dit biertje drink weg als een blond, maar bevat stiekem 8% alcohol. Traditionele hoppen en een Belgische gist vormen de basis voor dit lichtkleurige bier, maar een ‘geheim’ kruidenmengsel geeft hem zijn ware karakter.

Brouwerij Het Nest (BE)

Begin 2000 richtten wij als groep vrienden onze eigen bierproefclub op. We proefden verschillende bieren, en al snel groeide onze interesse voor bier in het algemeen en brouwen in heb bijzonder. Na meerdere brouwopleidingen en testbrouwsels openden we in 2015 onze eigen brouwerij. De speelkaarten op onze labels is niet toevallig gekozen. Turnhout is als internationale hoofdstad van de speelkaart ook onze geboorteplaats. Naast een hypermoderne brouwinstallatie van 30HL, gist- en lagertanks van 60Hl en 120HL en een eigen bottellijn beschikken we over een kelder voor de stockage van vaten voor vatgerijpte bieren. Check dus zeker ook ons breed gamma aan barrel aged bieren.

SchuppenBoer Tripel

Tripel, 8,0%

Met de Schuppenboer weten de brouwers van het Nest al meteen hun eerste bier op de kaart te zetten! Gebrouwen met cascade hop en toevoeging van koriander. Dit bier is een aanrader voor al wie houdt van een volmondig, fruitig bier met een lichtbittere, kruidige afdronk.

PokerFace

Witbier, 5,5%

Poker Face een volmondig witbier van 5,5% vol.alc. gebrouwen volgens de aloude Belgische traditie van tarwebieren. Edele Amerikaanse hopvariëteiten samen met een vleugje koriander en curaçao geven het bier een aangename fruitigheid met een licht bittere en verfrissende toets.

Snakebite

Premium Cider Beer, 7,9%

SnakeBite is een innovatieve mengeling tussen een eigen gemaakte cider van lokale appelen en onze Schuppenboer Grand Cru. Het resultaat is een unieke mengeling van aroma´s en smaken. Het beste van craft cider en craft bier in één.

SchuppenBoer Summer

Blond, 6,0%

SchuppenBoer Whisky Barrel Aged

Tripel Barrel Aged, 8,0%

Onze Schuppenboer Tripel gelagerd op houten Whisky vaten van Belgian Owl.

Verrassingsbier

Kom bij de stand langs om te kijken wat er aangesloten wordt!

Brouwerij Homeland

In 2015 zijn Koen Vollaers en Joost Carlier op de oude Marinewerf in hartje Amsterdam een brouwerij begonnen waar het voor iedere bierliefhebber prettig thuiskomen is; Homeland. Eind 2017 heeft brouwerszoon Bart Maes zich door dit illustere duo dronken laten voeren en was het driemanschap een feit. Als hedendaagse vrijbuiters en avonturiers voelen zij zich helemaal thuis op deze historische locatie waar inmiddels een hypermoderne brouwerij is neergezet. Ambacht, innovatie en brouwpassie zorgen hier voor een bijzonder assortiment aan bieren dat elk jaar weer uitgebreid en verbeterd wordt.

Stoere kerels met liefde voor smaak en brouwketels die het avontuur niet schuwen bij de receptuur en het brouwen van onze ambachtelijke craftbieren. Samen met de rest van de bemanning zorgen de brouwers dat de brouwpassie altijd te proeven is in onze bieren!

Zeebonk

NEIPA, 6,9%

Het boegbeeld van Homeland dat al jaren soepel en zacht de elementen trotseert. Haar gulzige blik altijd gericht naar een horizon waar het fruit lonkt. Gooi je kop maar in de wind!

Katzwijm

IPA, 6,5%

Moutig door gebruik van rogge en caramouten. Een straf bittertje zoals je bij deze stijl mag verwachten. Royale hoeveelheden dryhop van Loral, Simcoe en Cascade geven een heerlijk bloemig en fruitig aroma.

Amsterdams Wit

Wit, 5,0%

Een tropisch avontuur naar Belgische traditie en altijd in het zicht van de Amsterdamse haven. Onvervalst witbier van eigen bodem met citrus en koriander en een schuimkop waar de zachte bloemigheid van af spat. Wit waar je wild van wordt!

Ketelbinkie

Session NEIPA, 3,5%

Een plunjezak gevuld met Citra, Rakau en Lemondrop, een avontuurlijke inborst en klaar voor de grote vaart. Frisse en vooral fruitige uitstraling met sporen van haver en tarwe en slechts 3,5%. Dat is bier waar je mee thuis kan komen!

Lorre

Sweet & Sour, 5,0%

Ooit gekozen voor het avontuurlijke ruime sop richting de tropen en weer terug aan wal bij Homeland. Bier dat lekker wegkletst met zomers zoet, een straf zuurtje en passie in zijn donder. Proef de verrassing!

Brassers Blond

Blond, 6,4%

Deze zoetgevooisde blondine heeft zich recentelijk aangemonsterd bij Homeland en vaart gemakkelijk het hele jaar rond. Strak donkerblond met stevige Duitse hop- accenten die over de tong rollen. Nu al een vertrouwde verschijning. Het betere blond van Amsterdam!

Brouwtoren

Het verhaal van Brouwtoren begint in 2012 in de woonkamer van 1 van de 4 brouwmeesters en het einde is nog lang niet in zicht. In 2014 brachten wij als huurbrouwer ons eerste bier op de markt en na een zeer succesvolle crowdfunding campagne brouwen wij sinds 2016 zelf onze bieren in onze eigen brouwerij aan de rand van Nijmegen. Op dit moment staat Brouwtoren aan de vooravond van een nieuw avontuur, waarbij we de sprong maken naar een grotere brouwerij, met ruimte voor rondleidingen en proeverijen, in het centrum van Nijmegen. Hou ons dus goed in de gaten op facebook.com/brouwtoren.

Brouwtoren, gebrouwen naar toekomstige traditie!

Wit

Witbier, 5,2%

Dit is onze Wit. Een ongefilterd, fris, wit speciaalbier van hoge gisting. Onze best beoordeelde nieuwe smaak van 2020, ideaal voor de zomerdagen.

Amber

Kruidig Amber, 7,0%

Dit is onze Amber. Een ongefilterd, kruidig, amberkleurig speciaalbier van hoge gisting. Amber is voor ons extra bijzonder: het is het allereerste bier dat we in 2014 op de markt brachten.

Weizen Tripel

Tripel, 7,6%

Dit is onze Weizen Tripel. Een ongefilterd, fris, goudblond speciaalbier van hoge gisting. De flinke dosis tarwemout zorgt voor een bijzondere ontmoeting tussen twee klassieke bierstijlen.

Zwaar Donker

Strong Dark Ale, 9,2%

Dit is onze Zwaar Donker. Een ongefilterd, sterk, donker speciaalbier van hoge gisting met een smaakvolle kruiden- melange. In 2018 bekroond tot beste zwaar bier van Nijmegen.

Wisseltap

Hierin laten wij Nieuwe Smaken van Nijmegen proeven. Kom langs om te proeven wat we op de tap hebben.

Buuls Bier

Een Buul betekent ‘kwajongen’, en deze naam gaven Jurgen Köster en Stijn Steentjes aan hun zelf ontwikkelde bieren. Stijn en Jurgen kennen elkaar al 45 jaar en hadden een gezamenlijke droom, namelijk het brouwen van eigen bier. Het eerste biertje heet daarom Krek Wa’k Wol, dit betekent precies wat we wilden. De start van een gezamenlijk avontuur!

De Buuls bieren worden gemaakt met zo veel mogelijk regionale ingrediënten, en dat maakt deze bieren ook zo uniek. De namen van de bieren zijn allemaal varianten op ‘kwajongen’ in het dialect. Streekproduct krijgt zo een heel nieuwe betekenis. 

Je kunt je eigen favoriete smaak gaan ontdekken van de lekkerste bieren uit de Achterhoek!

Krek Wa'k Wol

Tripel, 8,5%

Precies wat we wilden! Vrienden voor het leven, kwajongens in de ogen van anderen, brouwen samen met whiskey en bier. Twee krachtige kameraden. Dit Jack Daniel’s Whiskey Infused Tripelbier is niet te lief, tegendraads, ongefilterd en gebrouwen met Achterhoekse mout- en hopsoorten.

Draodnaegel

Tripel, 8,3%

Onze Draodnaegel is een lekker dwars tripelbier als een kwajongen die zijn eigen gang gaat. Een die zich niet makkelijk laat sturen. Ongefilterd bier van hoge gisting met heerlijke Achterhoekse mout- en hopsoorten die zorgen voor streekeigen smaak met toevoegingen van koriander en kardemom.

Vlerk

Blond, 6,4%

Deze Vlerk is als een kwajongen die het voorjaar gebruikt om zijn streken in te halen na de donkere winter maanden. Je ruikt de frisheid van het voorjaar. Dit ongefilterde voorjaarsbier met de geur van vlierbloesem en een citrussmaak voeren je gedachten naar de lente, maar pas op! Deze Vlerk wil meer…

Bössel

Sterk Blond, 8,0%

Deze kwajongen geeft overal een eigen draai aan. Met de sinaasappelsmaak van Cointreau prikkelt het je tong. De regionale mout- en hopsoorten zorgen voor een Achterhoeks karakter. Deze combinatie zorgt voor een krachtig ongefilterd Blondbier dat je eens geproefd moet hebben!

Wiesneus

Weizen, 5,0%

En daar is ie dan, onze Wiesneus. Vindt overal wat van en kan zijn mond niet dichthouden. Deze vrolijke spring-in-‘t-veld staat met zijn neus vooraan als er Achterhoekse moutsoorten worden geselecteerd. Met als resultaat een heerlijk licht en romig tarwebiertje. Op z’n ‘eigen wies’ gebrouwen.

Hooglander Bier

Hooglander Bier vat je bij de horens! Rasecht en innemend speciaalbier uit Aarle-Rixtel met een ruwe en krachtige uitstraling maar met een vriendelijke geaardheid. Grootgebracht in de brouwerij en klaar om de ‘weide’ wereld in te trekken. Een kudde op een missie. Uitgezonden naar de verre uithoeken van het land om het bierlandschap te verrijken, Hooglander zet de hoeven in het zand!

Hooglander Wit

Wit, 5,7%

Brutaal, ruig en buitengewoon. Een troebele verschijning met stralend tropisch hopboeket. De Amerikaanse invloeden, krachtige schuimkraag en fluwelen afdronk monden uit in een immense frisheid.

Hooglander Hazy Pale Ale

New England IPA, 5,2%

Een mistige vertoning, gebrouwen voor doordrinkbaarheid! Volgeladen met Amerikaanse Citra en Australische Galaxy hoppen voor de meest frisse citrus, perzik en passievrucht aroma’s. Licht, sappig en romig, om meermaals van te genieten!

Hooglander New England IPA #07

New England IPA, 7,1%

Een intrigerende en mistige verschijning. De voorbijtrekkende tornado aan hoppigheid laat een tropisch hopboeket achter. Sappig, fruitig en intens. De Amerikaanse Citra & Mosaic hoppen vormen een mélange van frisse fruitaroma’s. Het fluweelzachte en romige mondgevoel maken de afdronk compleet.

Hooglander #OutOfThisWorld

DDH New England DIPA, 8,0%

Double New England IPA, double dry-hopped with Strata, Citra and Mosaic.

Hooglander DDH Double IPA

DDH Double IPA, 8,0%

Dubbel gehopt voor een dubbele dosis fruitigheid. De Mosaic, El Dorado en Citra hoppen zorgen voor een tropisch en sappig geheel. De ananas, mango en citrus aroma’s spatten er vanaf.

Hooglander #LaDolceVita

Tiramisu Pastry Stout, 11,5%

”Een ode aan het goede leven. Decadent, machtig en uitzonderlijk intens, gebrouwen voor puur genot. De overdaad aan verse koffie, rijke vanille en weelderige cacao aroma’s laten de smaakpapillen baden in luxe. Plakkerig, romig en laagje voor laagje opgebouwd, een vloeibaar dessert om je vingers bij af te likken. Geniet, ontspan en proost op het zoete leven.”

Hooglander Espresso Stout

Coffee Stout, 8,0%

Zilveren Medaille Dutch Beer Challenge 2022!

Intens en zijdezacht. De ‘koudgebrouwen’ Usawa Argote Specialty Coffee uit de bergen van Colombia, eerlijk en ambachtelijk gebrand door Usawa in Gemert, zorgt voor een stortvloed aan koffiearoma’s. Ontdek laag na laag tonen van sinaasappel, chocolade en rietsuiker. Een samensmelting van twee werelden.

Hooglander #BackInBlack

Double Black IPA, 8,0%

A Double Black IPA, dry-hopped with Sabro Cryo & El Dorado hops. The rich aromas of roasted malt and the enticing hoppiness create a captivating spectacle!


Viva La Vida (ALS Collab)

Imperial Weizen, 9,8%

In 2015 verloor de ‘Beer Geeks’ Facebook-groep een prominent lid aan de spierziekte ALS, waarop er in 2018 werd besloten een bier te brouwen met zoveel mogelijk Nederlandse brouwerijen. De totale opbrengst is voor Stichting ALS. Sinds dat jaar wordt er ieder jaar de ‘Beer Geeks Beat ALS’ actie georganiseerd door dit fanatieke clubje biergekkies, met elk jaar een ander bier.
Dit heeft inmiddels geresulteerd in meer dan 300.000 euro voor Stichting ALS.
Wat je nu in je handen hebt is dit jaars bier! Helaas nog steeds nodig aangezien er nog geen medicijn of remedie is tegen deze dodelijke spierziekte. De Beer Geeks zullen niet stoppen voordat ALS de wereld uit is.
Een imperial weizen, gebrouwen met sinaasappel extract en Palo Santo-hout. Een collaboration van 84 Nederlandse brouwerijen. De bierwereld verenigt tegen deze vreselijke ziekte!

Jopen

Al 30 jaar lang staat Jopen voor OPEN: open voor nieuwe smaken, andere ideeën, oneindige mogelijkheden, verrassende combinaties en unieke belevingen. Jopen ademt variëteit en brouwt vanuit een onverzadigbare nieuwsgierigheid naar the new en the next. Geen idee, smaak, aroma, ingrediënt of brouwmethode is te gek om te proberen. When others say why, we say why not? Zolang het resultaat maar een gebalanceerd super smaakvol craft bier is met de welbekende Jopen kwaliteit. ‘There is simply no excuse for boring beer!’

Mooie Nel

American IPA, 6,5%

Een grote golf aan hoppige fruitigheid. Onze oh zo mooie nel sluit af met een flink bittere kick. Niet normaal lekker!

Blurred Lines

NEIPA, 5,3%

We know you want it! Wie kent de hit ‘Blurred Lines’ van Robin Thicke en Pharrell Williams nou niet? Blurred Lines is een knipoog naar het troebele en juicy karakter van de NEIPA.

Life's A Beach

Session IPA, 4,5%

Jopen Life’s a Beach is hét bier voor de zomer. Denk aan ananas, limoen, papaja, mango en citrus. Uniek aan dit bier is dat het gebrouwen is met zeewater! En nee, zo smaakt het absoluut niet 😉

Viva El Rye Grande

DIPA, 7,5%

Onze beroemde Rye lover’s dream. Als 1 van de weinige brouwerijen in de wereld, zijn wij in staat door onze unique mashfilter deze Hazy IPA te brouwen met 100% Rogge. En dit jaar komt onze Viva El Rye zelfs harder door als een double IPA.

Malle Babbe

Weizen, 5,5%

Jopen Malle Babbe is genoemd naar een schilderij van Frans Hals. Het bier is een Weizen maar toch net even anders. Jopen gebruikte Saphyr hop en dat zorgt voor extra citrustonen, naast de volfruitige bananentonen die zo kenmerkend zijn voor een Weizen.

Mint To Be

Saison, 6,0%

Zet jezelf schrap en laat je verrassen. Nip deze fijne Saison met een lekker droge en citrus-achtige finish. Maar dan Bam: een super frisse Big Kick van mint. Ga mee met de flow en zie where things go.

Mannenpap

Hier volgt binnenkort alle info over de brouwerij en de bieren die ze mee nemen!

Fruitcake

India Pale Ale, 7,0%

Onze vaste waarde in het assortiment – Fruitcake bracht ons de smaak van succes en is nog altijd een favoriet op menig terras. Fruitcake is een zeer fruitige IPA met een licht bittere afdronk. Bevat vier Amerikaanse soorten hop.

Big Bang #7

DDH DIPA, 8,6%

Onze “Big Bang” Serie is de creatieve vrijplaats op IPA gebied – een plek waar we volop kunnen experimenteren met hoppen, mouten, gisten en technieken. Voor editie #7 gingen we volle bak op de Nw-Zeelandse toer met WAKATU, MOTUEKA en AZZACCA wat zorgde voor een een Double Dryhopped DIPA met een stevig moutige basis met tonen van citrus, tropische vruchten en limoen. En het aller mooiste? HIJ ZIT OP BLIK!!

Big Bang #8

DDH DIPA, 8,1%

Onze “Big Bang” Serie is de creatieve vrijplaats op IPA gebied – een plek waar we volop kunnen experimenteren met hoppen, mouten, gisten en technieken. Voor editie #8 gingen we volle bak op de Nw-Zeelandse toer met Pacific Jade, Sabro & Citra wat zorgde voor een een Double Dryhopped DIPA met een stevig moutige basis met tonen van citrus, tropische vruchten en limoen. En het aller mooiste? HIJ ZIT OP BLIK!!

Campus ROCstar

Fruity NEIPA, 5,8%

GET YOUR ROCS UP!
Dat studenten niet alleen bier drinken maar het ook meer dan aardig kunnen brouwen bewijst deze collab tussen ROC Nijmegen en Mannenpap! Campus ROCstar is een fruity, hazy NEIPA bomvol tonen van tropisch fruit, papaya, abrikoos, steenvruchten en een vleug aardbei. Cheerio!

Sour Power: Passion/Rastaberry

Passion Fruited Sour, 5,6%

Deze Sour Power zit bomvol echte Passievrucht, Mango en Mandarijn. De hazy knalgele kleur van het bier doet denken aan de warme zomerzon, terwijl de vriendelijke zuurheid verfrissend dorstlessend is!

Sour Power: Mango

Mango Fruited Sour, 5,9%

Deze Sour Power zit bomvol echte Mango, Abrikoos en Perzik. De hazy knalgele kleur van het bier doet denken aan de warme zomerzon, terwijl de vriendelijke zuurheid verfrissend dorstlessend is!

Black Oxx

Russian Imperial Stout, 10,2%

Onze Russian Imperial Stout is al jaren favoriet bij liefhebbers van het complexere werk. Zoetige chocolade- en lichte salmiak-aanzet gevolgd door een donkere en duistere afdronk met flink geroosterde tonen.

Blackout Madness Kentucky BBA

Russian Imperial Stout BA, 10,5%

 

Testbatch: Farmhouse IPA

Porter, 10%

Houje Wa zegt de Wijchenaar als hij na een avondje doorzakken in de kroeg weer naar huis toe gaat. Houje Wa is een stevige porter met tonen van pure chocolade, koffie en gedroogd fruit. Dit zeer donkere bier heeft zijn behoorlijke bitter uit de hop en gebrande mouten.

Wisseltap

Kom bij de stand kijken welk geweldig bier nu op de tap staat!

Muifelbrouwerij

Hier volgt binnenkort alle info over de brouwerij en de bieren die ze mee nemen!

Blonde Dern

Blond, 7%

Een vrouw uit Wijchen en omstreken wordt ook wel een Dern genoemd. Deze Blonde Dern is letterlijk het zonnetje in huis. Een vol blond bier met elan en tevens de heerlijke jeugdige sprankelende frisheid van een weizenbier.

Dukzat

Tripel, 7%

Dukzat betekend enerzijds dat iemand ‘duk zat’, vaak dronken is. Anderzijds zegt de Wijchenaar die vaak overdrijft en/of sterke verhalen vertelt: “dat heb ik duk zat gedaan”, dat heb ik vaak genoeg gedaan. Dukzat is een mengelmoesje van culturen. De zachte en kruidige smaak zal je verrassen.

Hittepetit

Indian Brown Ale (IBA), 7%

Een bedrijvige pittige dame. Je moet haar met fluwelen handschoenen aanpakken. Uitermate geschikt voor mensen die van een uitdaging houden. Het is een donker bier met een zoete, pittige en ietwat bittere smaak.

Wanne Kwats

Tripel, 9%

Wanne Kwats is Wijchens voor ‘wat een onzin’. Als iemand sterke verhalen staat te verkondigen, dan zegt de Wijchenaar: “Wanne Kwats!” Door een variatie aan granen is het een volmondig, moutig, licht stroperig bier.

Houje Wa

Porter, 10%

Houje Wa zegt de Wijchenaar als hij na een avondje doorzakken in de kroeg weer naar huis toe gaat. Houje Wa is een stevige porter met tonen van pure chocolade, koffie en gedroogd fruit. Dit zeer donkere bier heeft zijn behoorlijke bitter uit de hop en gebrande mouten.

Oedipus Brewing

Opgericht door vier vrienden en altijd bereid om te gaan waar hun fantasie en smaakpapillen hen heen brengt. Oedipus gaat over plezier, energie, en de dingen net even wat anders doen. Ze maken fantasierijke bieren om aan de wereld te laten zien dat bier spannend, smakelijk en voor iedereen is.

Remix

Kellerbier, 6,0%

Een moderne ongefilterde lager met een een subtiel floraal en kruidig hoparoma en een moutige body. We hebben dit bier hergist met een jong actief gistend bier. Dit proces heet kräusening. Het label is een funky remix aan grafische stijlen. En… 0,5 liter flessen!

Mannenliefde

Saison, 6,0%

Het eerste bier dat Oedipus ooit uitbracht en nog steeds ons meest bekende bier. De citroengras en Szechuanpeper geven het bier zijn frisse kruidige citrustonen. De afdronk is droog, zoals het hoort bij een saison. Alleen voor iedereen!

Thai Thai

Tripel, 8,0%

We wilden een tripel maken met een spannende Thaise twist. Daarom hebben we citroengras, galanga, korianderzaad, rode peper en sinaasappelschil toegevoegd. Alle ingrediënten samen maken van dit bier een heerlijk kruidig bier met een wat hoger alcoholpercentage.

País Tropical

IPA, 5,0%

Hoog op smaak IPA met een tropische twist. De tropische fruit aroma’s van de hop ruik je al zonder je neus in het glas te hebben gestoken. De fruitigheid en romigheid worden versterkt door de New Englandgist. Tarwe en haver geven het bier een zacht mondgevoel en extra body

Oersoep

Oersoep stond als één van de eerste brouwerijen aan de wieg van de craftbeer-revolutie in Nederland. We zijn bieren gaan brouwen die wij zelf lekker vonden, maar die moeilijk te verkrijgen waren. Door te spelen, te onderzoeken en te ontdekken maken wij met simpele ingrediënten smaakvolle bieren met een eigenzinnig karakter.

Bij ons bier draait alles om de harmonie tussen innovatie, kwaliteit en avontuur in elke slok die je neemt. 

We zijn een innovatief en creatief craft beer merk, en al onze bieren zijn doordrenkt met interessante en experimentele smaakcombinaties. We denken graag out-of-the-box en gebruiken bijzondere ingrediënten en aparte bereidingswijzen. 

Onze bieren zijn hoog in smaak, maar toch gebalanceerd. Elk ingrediënt in ons bier is zorgvuldig gekozen en komt tot zijn recht zonder de andere smaken te overheersen.

Lazy Daisy

Modern Saison, 6,5%

Ontmoet Lazy Daisy; een schitterende, eigentijdse saison. Laat je betoveren door haar bloemige en kruidige aroma, terwijl je wordt meegenomen naar een oase van diepe rust en ontspanning.

Carried by the Crowd 2024

Peach-vanilla NEIPA, 6,0%

Gebrouwen voor onze crowdfunders: een sappige NEIPA met witte perzik en vanille.

Sunny Suzy

Weizen, 

Sunny Suzy, onze ondeugende spring-in-’t-veld. Ieder jaar komt ze tevoorschijn bij het eerste lentezonnetje. Haar innerlijk laat je huppelen van blijdschap;  roze, romig en doordrenkt met frambozen.

Big Bob

Alcoholvrije IPA, 0,3%

Big Bob, de koning van het alcoholvrije bier. Deze gigantische gorilla barst van het hoparoma en bij elke slok ontketent hij een fruitige smaakexplosie. Een monsterlijk genot dat je niet wilt missen.

Hopfather

Classy IPA, 6,2%

De Hopfather is de vader van la grande famiglia. Laat zijn fris en fruitige uiterlijk je niet misleiden, want met zijn bitterzoete karakter legt hij elke smaakpapil om.

“A beer you can’t refuse!”

Teddy Cool

Tripel, 8,5%

Teddy Cool is onze stoere biker met een hart van goud. De vijf granen vormen de kern van zijn kruidige karakter; zacht en toch onmiskenbaar

“Crazy like a fool!”

Indiana Jane

Juicy IPA, 5,5%

Indiana Jane, onze onbevreesde avonturier. Ga op reis naar een paradijs vol exotisch fruit en geniet van haar romige en temperamentvolle karakter. Een episch en zacht, zoete smaakexpeditie!

Starchaser

Witbier, 0,0%

STARCHASER, onze intergalactische ruimteheld, haalt zijn krachten uit een combinatie van yuzu en vlierbloesem.

Zijn ruimtereis naar onontdekte werelden maakt dit witbier buitenaards lekker!

Laika

Imperial Stout, 10,0%

Onze ruimtehond Laika is een gebalanceerde Imperial Stout van 10%. Een diep zwart gekleurd bier met smaken van geroosterde mout, chocolade, zoute karamel en een vleugje vanille. Buitenaards Lekker!

Onze Bierwinkel

Onze Bierwinkel is de mooiste speciaalbierwinkel in de het centrum van Nijmegen. Met een uitgebreid assortiment waarbij we streven om voor iedereen wat leuks in de schappen te hebben staan (daarom is het voor iedereen ‘onze’ Bierwinkel).

Bieren op tap:
Pomona Island - I Loved you in Wallstreet

Hazy New England IPA, 6,5%

Stigbergets - Triple Haze

Tripel New England IPA, 10,0%

Pühaste Brewery - Beyond Void

Double Porter, 11,5%

Nepomucen - Smoothie Bowl: Fruit Rainbow

Smoothie Sour met Mango, Aardbei, Passievrucht en witte chocolade, 5,8%

Nepomucen - Crazy Lines #44: Unreal

Hazy New England IPA, 6,7%

Bieren op fles & blik:
Stigbergets - Doubleheaded DDH West Coast IPA

DDH Westcoast IPA, 6,5%

Stigbergets - Albatros NEIPA

New England IPA, 7,0%

Pomona Island - Same Thing We Do Every Night

Double New England IPA, 8,5%

Pühaste Brewing - Skipper

New England IPA, 6,0%

Funky Fluid - Gelato: Tropical Shake

Ice Cream Sour, 5,5%

Brewski - Salty Lemon

Fruited Berliner Weisse met Citroen, Drop en Vanille, 4,7%

Perennial - Weird Era

Lambic Style Sour, 5,3%

En tot slot hebben we ook een lekkere mede voor jullie om te proeven.
Wat is mede? Mede is volgens velen de oudste alcoholische drank in de wereld. Het wordt gemaakt met Honing, water en gist.

Rock City Brewing

TASTEFUL ADVENTURE
Het leven is te mooi om saai bier te drinken. Spice it up, experimenteer, mix en verwacht het onverwachtse. Ontdek nieuwe smaken. We zien de tradities, maar breken met de kaders. Wij durven te experimenteren en zijn altijd op zoek naar de ultieme smaaksensatie. Iedere dag is een kans om smaken te ervaren die je nooit eerder proefde. Tijdens dit avontuur, op zoek naar ultieme smaaksensaties voor onze bieren, hebben we de afgelopen jaren een groot aantal parels gebrouwen.

Koene Ridder

Tripel, 8,0%

Tripel gebrouwen met Cascade hop.

Hazy Pale Ale

Pale Ale, 5,2%

Dryhopped Pale Ale met tonen van tropisch fruit.

B.A.Baracus

Barrel Aged Sout, 17,0%

Collad met Nøgne Ø. Rijke complexe stout die gerijpt is op rode wijnvaten uit de Bordeaux.

Oude Jenever Infused Dark Barley Wine

Barley Wine, 11,0%

Infused met op Frans eiken gerijpte Oude Jenever van Distilleerderij Onder De Linden uit Wageningen.

Strieper Craft Beer Company

Wij zijn Strieper Craft Beer Company uit Valkenswaard. Gestart in 2016. We zijn een microbrouwerij en huurbrouwerij en brouwen onze bieren zelf in de Weerter Stadsbrouwerij.

Ons doel is allerlei bierstijlen te maken en mensen zo te laten ervaren hoe veelzijdig bier is. We brouwen dus zowel oude traditionele stijlen als nieuwe ontwikkelingen op biergebied. We hebben een vast assortiment (Brewprints), een eenmalig assortiment (Prototype) en een assortiment met vatgerijpte bieren (Barreltype).

The Amazing Single Hop IPA Idaho Worship Gear

American IPA, 6,2%

Idaho is one of the hippest hops of the moment. Named after the US state it was first created in. The bitterness kicks in late and leaves a lot of room for other exciting things to happen. Juicy tropical and stone fruit flavours blend really well with notes of sticky pine and earthy black tea. The single-hop IPA series is our quest in brewing the purest and greatest IPA’s ever. Bow your head to Idaho!

The Incredible Double Zen Boosting Chill Machine

Dubbel, 6,8%

This Dubbel is our tribute to all the visionaries and pioneers who build and brew stuff that makes the world just a little more awesome every day.

The Uplifting Triple Decker Flying Apparatus

Tripel, 8,5%

We’ve engineered this beer by taking the traditional Tripel ingredients and tweaking them into a bold flavoured wild ride of taste sensations. Take a sip and find out where our Tripel takes you.

Prototype No10 Baltic Porter

Baltic Porter, 9,0%

Experimental question: can we make a rich, dark and powerful beer without the roastiness of a stout? The answer is this thick and complex Baltic Porter with notes of chocolate, coffee and balanced sweetness. Like a love-baby between an English porter and a Russian stout. Make beer not war!

Prototype No11 English Barleywine

English Barleywine, 10,9%

Experimental question: can we brew the strongest possible English ale while maintaining an extremely subtle and rich taste? The answer is this multi-layered English Barleywine, perfectly balancing between caramel maltiness and biscuity fruitiness. This barleywine is more British than Charles and Camilla combined, and sure looks a lot better.

Prototype No12 New England Double IPA

New England Double IPA, 8,0%

Experimental question: can we brew a beer that’s extremely hoppy without being too bitter? The answer is this incredibly juicy New England Double IPA. By adding three different American hops late in the brewing process bright tropical flavors arise with a soft and balanced bitterness. Sweet like the American dream, without Trumpian bitterness.

Prototype No13 Berliner Weisse

Berliner Weisse, 5,3%

Experimental question: can we brew a beer that tastes like a cool summer wine in a Berlin nightclub? The answer is this lively wheat-forward Berliner Weisse with sparkling sauvignon blanc vibes. It’s dry, sour and refreshing with notes of passion fruit. Now raise your hands in the air and say with us: ich bin ein Berliner Weisse!

Prototype No14 Blond

Blond, 6,0%

Experimental question: can we make a beer so sexy, you will instantly forget all the beers you loved before? The answer is this beautifully crafted Delicate Blonde. Playful and alive with flavour, she will never let you down. Subtle, slightly spicy and full of fruity friskiness. Some blondes have all the fun.

Barreltype No3 Red Wine BA Quadrupel

Red Wine Barrel Aged Quadrupel, 11,9%

Experimental question: can we make a beer with a smooth black start and a red wine finish? The answer is this lush and layered quadrupel. Aged in a Ducru-Beaucaillou red wine barrel for 13 months. The fruity quadrupel notes balance perfectly with the Merlot tannins. Best served in a beer glass, wine glass or any glass you like.

Swaegers Brewery

Bourgondische avonden samen doorbrengen. Drinkend, etend, lachend. Als zwagers verbroederd.

De passie voor bier en de wens om zelf het perfecte bier te brouwen is wat de ‘Swaegers’ in de kern verbindt. Swaegers is uitgegroeid tot een echte brouwersfamilie. De Swaegers en hun vaders bepalen de koers en brouwen bier volgens authentieke familierecepten in hun eigen brouwerij in een voormalig gloeilampenfabriek in Nijmegen. Dé plek in Nijmegen waar ambacht nog écht ambacht genoemd mag worden. Waar gelijkgestemden en pure ‘passionairs’ elkaar vinden.

Bij Swaegers zijn ze elke dag op zoek naar perfectie. Naar mooie smaken op fust en fles.

Swaegers Blonde Jack

Belgisch Blond, 6,5%

Blonde Jack is het visitekaartje van Swaegers. Het is een uitgebalanceerd Belgisch blond bier. Blonde Jack is een heerlijke doordrinker met tonen van fruit, karamel en een licht bittertje. Dit goudblonde bier met volle schuimkraag is een lust voor oog en mond.

Swaegers IPA

Indian Pale Ale, 5,8%

Swaegers IPA is onze variant op de klassieke Engelse IPA maar dan met een Amerikaanse knipoog. Een gewaagd bier waar we het klassieke met het moderne combineren. Zeer geliefd bij onze brouwers, maar ook bij onze afnemers en terecht, want Swaegers IPA heeft ook echt ‘best of both worlds’. Hij is niet alleen hoppig van smaak, maar is ook vol en bloemig.

Swaegers Tripel

Tripel, 8,5%

‘Gevaarlijk lekker’ wordt onze Tripel genoemd, een Tripel staat natuurlijk bekend om het hoge alcoholpercentage en de krachtige smaak, en daar voldoet Swaegers Tripel aan. Een karakteristiek bier met ronde smaken, stevige body en dito schuimkraag, Swaegers Tripel is een genietbaar biertje. Een bier dat je drinkt tijdens het ‘momentje voor jezelf’, of samen met je vrienden. Dan smaakt Swaegers Tripel zoals we ‘m bedoeld hebben.

Swaegers Wit

Witbier, 5,8%

Swaegers Wit is een zeer toegankelijk maar toch eigenzinnig biertje. De tarwemout geeft een heerlijk frisse smaak aan het bier. De toevoeging van korianderzaad en citroen tijdens het brouwen zorgt voor de licht kruidige en citrusachtige tonen. Met haar licht frisse karakter is onze Swaegers Wit een echte dorstlesser.

Texelse Bierbrouwerij

Onder de Waddenlucht, midden tussen de uitgestrekte groene weiden aan de rand van natuurgebied ‘De Hoge Berg’ staat de voormalige zuivelfabriek van Oudeschild.

Waar vroeger kaas werd gemaakt, glanzen nu de koperen brouwketels. Het hart van een brouwerij waar bijzonder Texels bier zijn oorsprong vindt.

Texels Skuumkoppe 0.0

Alcoholvrij Donker Tarwebier, 0,0%

Texels Skuumkoppe 0.0 is een alcoholvrij donker tarwebier, gebrouwen van natuurlijke ingrediënten. Dit alcoholvrije speciaalbier dat zijn naam ontleent aan de witte koppen op de golven van de zee, is vol van smaak met hints van karamel en abrikoos en heeft een romige, licht zoete afdronk.

Texels Skuumkoppe

Donker Tarwebier, 6,0%

Texels Skuumkoppe is een bovengistend donker tarwebier, gebrouwen van natuurlijke ingrediënten. Dit speciaalbier dat zijn naam ontleent aan de witte koppen op de golven van de zee, is vol van smaak met hints van karamel en abrikoos en heeft een romige, licht zoete afdronk.

Texels Zeebries Blond

Blond, 5,0%

Texels Zeebries Blond is een heerlijk blond bier met een typisch Texelse twist, dankzij de pure ingrediënten en het vleugje zeevenkel. Dat geeft dit bier een aromatisch, zacht kruidig accent. Texels Zeebries Blond is een eigenzinnig en uniek blond bier.

Texels Skiller Wit

Wit, 5,0%

Texels Skiller Wit is een witbier gebrouwen van natuurlijke ingrediënten. Door zijn volle smaak en hints van citrus en kruiden is dit speciaalbier een zalige dorstlesser, op ieder moment en in ieder seizoen. Skiller Wit is vernoemd naar het vissersdorp Oudeschild, de plaats waar onze brouwerij is gevestigd.

Texels Tuunwal Tripel

Tripel, 8,5%

De Texelse tuunwal is uniek in Nederland, net als dit bier. Het krachtige bier is gebrouwen in de traditie van de abdijbieren en herkenbaar aan zijn kleine zoetje en eigenzinnige Texelse hopbitterheid in de afdronk. Een aanrader voor de echte liefhebber.

The Sisters Brewery

Wilfran Beijeman is in 2012 samen met zijn dochters gestart met bierbrouwen als familiebezigheid en hobby. Hij heeft daarna The Sisters opgericht en het vernoemt naar zijn dochters.

The Sisters heeft een passie voor het brouwen van uitgesproken ambachtelijke bieren en om ze te combineren met kunst. We willen graag zeggen dat we een kunstwerk maken van de binnenkant en buitenkant van elke fles. Daarom werken we voor de labels samen met kunstenaars voor het perfecte eindresultaat. Met onze labels vertegenwoordigen we de mens op al zijn verschillende manieren.
De inspiratie voor de namen van onze bieren komt van onze achternaam; Beijeman. Alle namen van onze bieren hebben iets te maken met bijen en bijenteelt. Deze focus op bijen is ook te vinden in ons logo.

Brother Adam Wild Ale met Rode Natuurwijn

Hybride, 5,9%

Dit Hybride Bier is gemaakt van 86% Wild Ale en 14% Nederlandse Rode Wijn 2017 van wijngaard VieVinVjenne. De Wild Ale rijpte ongeveer twee jaar op eikenhouten vaten, terwijl de Natuurwijn uit 2017 meer dan vier jaar rijpte op eikenhouten vaten. Deze combinatie resulteerde in een complex maar verfrissend droog hybride bier met tonen van zoete kersen, donkere bessen en zacht eikenhout.

Osmia Zure Kersen Vijgenblad

Wild Ale, 5,7%

De Wild Ale rijpte ongeveer twee jaar op eikenhouten vaten. Per liter Wild Ale is er 300 gram Zure Kersen gebruikt. Vijgenblad komt uit de tuin van Nonna uit Italië.

Bumblebee

Blond, 5,7%

Blond met vlierbloesem en verveine. Verfrissend lente/zomer Blond.

Lemmy's Blond

Blond, 5,7%

Blond met Kaffir Limoenblad. Op verzoek van Lemmy’s te Leiden gebrouwen.

Meloponini

Tropische NEIPA, 6,2%

Heerlijke tropische geur door het gebruik van Strata T90, Loral Cryo en Amarillo Cryo hop. Hazy, juicy bier, mango, steenfruit, passievrucht en een mix van citrussappen.

Een zacht mondgevoel, frisheid en ronde bitterheid zorgen voor een waar genot om te drinken terwijl de zon schijnt.

Honey

Blond, 6,9%

Een Blond met citrustonen door de zest van citroen en sinaasappel.

Queen Bee

IPA, 7,7%

Een dry-hopped IPA met een stevige citrussmaak (grapefruit) door de cascade hop.

Apis

Tripel, 8,0%

Tripel gebrouwen met grapefruit en honing van bijen rondom de brouwerij. Zacht met fijne balans door het gebruik van de bitterheid van  de Grapefruit en het zoet van de honing.

Two Chefs Brewing

SERIOUS FLAVOUR

Two Chefs Brewing started in 2012 with the desire to completely stock our homes with home made funky beers and we haven’t stopped brewing since. We always aim to provoke the conventional and we like to stick out our tongue to the familiar

Funky Falcon

Pale Ale, 5,2%

Two Chefs’ bestseller spat uitéén van de citrus- en citroengras-aroma’s. Een perfecte Pale Ale om de dorst te lessen dankzij de bloemige tonen, het subtiele mondgevoel en de licht droge afdronk.

Bon Chef

NEIPA, 5,0%

Bon Chef is een allemansvriend! Zijn fruitige en licht-bittere smaak, romige textuur en intense hoparoma’s. Een craft bier dat zowel verfrissend als sappig is dankzij zijn hazy karakter. Duik in de grasachtige tonen en een vleugje passievrucht en citrus en lest je dorst.
Green Bullet

American IPA, 6,5%

Deze klassieke IPA barst van de aangename geuren van boeketten bloeiende bloemen en vers gemaaid gras, gecombineerd met fruitige smaken van perzik, citrus en grapefruit.

White Mamba

Witbier, 5,0%

Een traditioneel witbier dat kronkelt met specerijen. Een perfecte balans tussen kardemom, limoenblad en koriander met een verrassend en verfrissend bier als resultaat.

Sunset Suzy

Orange Soda Sour, 4,8%

Deze dorstlesser zit bomvol sinaasappel- en citruszonnestralen en sluit af met een klein zuurtje.

Pornstar Martini Sour

Cocktail Sour, 7,1%

Met een hypnotiserende mix van zout en zuur levert het een mindblowing uitbarsting van passievrucht en limoensmaken, gekoppeld aan een subtiel vleugje zachte vanillezoetheid (200 G/L passievrucht).

Jazz Hands

Saison, 6,0%

Doordrenkt met verse kamillebloemen en lokale Nederlandse honing, gecombineerd met gerst en tarwe, is dit brouwsel licht en verfrissend met een natuurlijke zoete twist.

Two Chefs Pils

Lager, 5,2%

Vanaf juni de nieuwe aanwinst in de Originals! Een ultra frisse en crispy Lager!

UWE Cider&Ales

UWE Cider&Ales is opgericht in Elst waar de Elstar-appel vandaan komt. In 2008 zijn we begonnen met de aanleg van een appelboomgaard met rassen waarmee je goed cider kunt maken.  Nu,  15 jaar later, maken we verschillende soorten appelcider en een perencider. Maar ook een sour ale UWE Wild One, waar veel fruit en eigen geteelde hop in verwerkt is.  Steeds meer van onze ingrediënten komen uit ons voedselbos de Cidergaard in park Lingezegen. Sinds 2021 zijn we in omschakeling naar biologisch. Lokaal, onbespoten fruit en natuurlijke vergisting zijn belangrijke uitgangspunten voor ons.

UWE Sunny Summer

Appelcider, 5,0%

Deze frisse, halzoete appelcider is de ideale terrasdrank. Let The Sunshine in.

UWE Fear no Pear

Perencider, 6,0%

Bijna 15 jaar geleden importeerden we perenrassen uit Engeland waar je een goede perry (perencider) mee kan maken. Zie hier het resultaat ontstaan uit een blend met Nederlandse perenrassen. Weinig zoet, complex en met voldoende zuren.

UWE Wilde Bramen

Appelcider, 5,7%

Deze frisse appelcider is gemaakt van wilde bramen. Met een mooie rode kleur is het een fruitige dorstlesser van jewelste.

UWE Wild One

Sour Ale, 6,5%

UWE Wild One is een zuur bier van spontane vergisting. Gemaakt met veel fruit. De appels en hop komen uit ons voedselbos in park Lingezegen. Het resultaat is een complexe sour ale met een verrassende fruitigheid en spannende zuren.

UWE Heavy Apple

Appelcider, 6,5%

In deze droge appelcider van spontane vergisting proef je de optrekkende ochtendmist in onze boomgaarden. Kruidig, aards en fris zuur.

VandeStreek Bier

Sander en Ronald begonnen als hobbybrouwers in Kanaleneiland en groeiden uit tot een van Nederland’s grootste brouwerijen. In 2013 startten ze met een voorverkoop, wat de basis legde voor hun succes. In 2016 werden ze fulltime brouwers en lanceerden de Playground serie met een onverwacht succesvolle Non Alcoholic IPA.

In 2017 bouwden ze de brouwerij in Utrecht uit en investeerden in capaciteit en kwaliteit. De groei zette zich voort met uitbreiding van tanks in 2019 en 2021. In 2022 openden ze een proeflokaal in het centrum van Utrecht. Zien we je daar?

BIO Witzige Weizen

Weizen, 5,5%

Laat je smaakpapillen dansen met de Witzige Weizen van vandeStreek bier! Deze volle, romige weizen is gebrouwen met een vrolijke twist op traditionele weizeners met verfrissende citrusnoten.

Zonnesteek

Sunshine Lager, 6,0

Zonnesteek is een ondergistend bier. Hierdoor is het bier zeer doordrinkbaar en is er ruimte voor balans tussen mout en hop. Zonnesteek heeft een oranje kleur dankzij de gekarameliseerde mout.

Hoolah Hop

West Coast DIPA, 8,5%

Hoolah Hop is een uitdagende West Coast DIPA, vol met bijzondere hoppen. Chinook, Ahtanum en Cascade zorgen voor een heerlijke mix van aardse tonen, grapefruit, citrus, kruiden en dennen-aroma’s!

Frisky

Everyday NEIPA, 4,4%

Waarom zou je op het weekend wachten? Laten we nu een Every Day NEIPA opentrekken! Geniet van de juicy hop smaken iedere dag van de week en leef een beetje meer Frisky.

Hazy Weekend

New England IPA, 6,6%

Het weekend, een ultiem moment van rust, ontspanning en natuurlijk een goed glas bier. Een New England IPA waarbij we iedere batch dryhoppen met voor de helft Amarillo, en een wisselende hop soort.

Turf 'n Surf

Tripel, 8,5%

In deze romige tripel komen land en zee op de achtergrond samen in je glas. De smaakmakers in dit bier zijn zout en turfgerookte mout. De rook en het zout werken in dit bier als smaakversterkers.

Barrel Aged Verrassingsfust

Wisselende barrel aged bieren. Kom bij de stand kijken wat we allemaal aan sluiten!